Volgend op de succesvolle aankondiging van de Amerikaanse tour kondigt Katy Perry vandaag aan ook naar Europa en het Verenigd Koninkrijk af te reizen met WITNESS: The Tour. Het Europese deel gaat op 23 mei van start in het Duitse LANXESS arena in Keulen en reist vervolgens verder naar o.a. de AccorHotels Arena in Parijs op 29 mei, de O2 in Londen op 14 juni, de Ericsson Globe in Stockholm, de Mercedes-Benz Arena in Berlijn op 6 juni en komt op zaterdag 26 mei naar Ziggo Dome in Amsterdam.

Op het nieuwe album ‘Witness’ staan liedjes die inspireren en uitdagen. Katy’s nummers gaan niet alleen over haar eigen leven maar ook over de gebeurtenissen in de wereld om haar heen. De singles ‘Chained to the Rhythm’ featuring Skip Marley, het spraakmakende ‘Bon Appétit’ featuring Migos en de allernieuwste single ‘Swish Swish’ featuring Nicki Minaj zijn de eerste drie singles van het nog te verschijnen album.

WITNESS: The Tour is de eerste tournee van Katy Perry sinds haar succesvolle Prismatic World Tour uit 2015 die 151 shows bevatte en door muziekmagazine Rolling Stone is geprezen en omschreven als “a show to damage retinas and blow minds.” COVERGIRL en KATY PERRY PARFUMS zijn de sponsoren van de nieuwe tour.

In 2008 brengt Katy haar debuutalbum ‘One of The Boys’ uit via Capitol Records. Met haar tweede album ‘Teenage Dream’ uit 2010 is haar status als internationale superster een feit. Het derde studioalbum ‘PRISM’ komt in 2013 in maar liefst 100 landen direct op de nummer 1-positie binnen in iTunes. Ze verkoopt wereldwijd meer dan 12.5 miljoen exemplaren van dit album. De singles ‘Firework’ en ‘Dark Horse’ overtreffen beiden de drempel van 10 miljoen behaalde streams en verkochte singles. In de 10 jaar bij Capitol Records heeft ze naast haar wereldwijde verkoop van ruim 40 miljoen albums en ruim 125 miljoen tracks ook nog eens meer dan 18 miljard streams met haar muziek behaald. Katy Perry is de eerste vrouwelijke artiest die twee RIAA Digital Single Diamond Awards op haar naam heeft staan en is de meest gevolgde persoon op Twitter wereldwijd.

Katy Perry – WITNESS: The Tour
Zaterdag 26 mei | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 99, € 65, € 55 en € 45 (excl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/katyperry
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 9 juni om 10.00 uur.

Deel: