De progressieve rockband Caravan komt voor de eerste keer naar Paradox. De in 1967 opgerichte band staat de afgelopen jaren weer volop in de belangstelling. In 2012 maakte de band een ware comeback en konden liefhebbers tijdens de International Caravan Convention genieten van een optreden van deze legendarische formatie. Caravan stamt uit Canterbury, Kent (GB). De bands uit deze streek (The Canterbury scene), waaronder Soft Machine, Gong, Robert Wyatt en de pas overleden legende Allan Holdsworth, kennen een grootse traditie in het mengen van rock en jazz.

De oorspronkelijke bezetting bestond uit Pye Hastings (zang gitaar), Richard Sinclair (zang, bas), Dave Sinclair (toetsen) en Richard Coughlan (drums). Inmiddels is de bezetting een aantal keren veranderd. Tijdens dit concert komt een dwarsdoorsnee van Caravan’s omvangrijke repertoire voorbij, zowel klassiekers als minder bekende nummers worden gespeeld. Caravan staat op woensdag 24 mei 2017 in Paradox in Tilburg.

Deel: