De maandelijkse portie swingende salsa en meer in Stadscafé de Observant. CaboCubaJazz staat op woensdag 24 mei voor de laatste keer van dit seizoen op het podium. Deze keer is Sonia Andrade, een echte Rotterdamse van Kaapverdische komaf, de gast.

Haar muzikale ontdekkingsreis begon al op jonge leeftijd. Op de basisschool deed zij al mee aan allerlei muzikale projecten. Op haar 16e sloot Sonia zich aan bij de reggae band van haar oom. Dit was voor haar letterlijk ‘de leerschool’. Hier leerde zij improviseren, alles gebeurde live zonder enige repetitie.

Later rolde ze in de de ‘zouk / kizomba’ wereld en werkte ze met diverse producties mee. Daarna sluit zij zich aan bij de theatergroep 100% Cabo die spel met muziek combineerde. Ook trad ze de afgelopen tien jaar op als achtergrondzangeres bij diverse gerenommeerde artiesten, zoals Tasha’s World, Dina Medina, Anthony Hamilton, Frank McComb, Gospel Choir Total Praise (HMH) en nog veel meer internationale wereld muziek / jazz artiesten.

Tot slot worden er regelmatig avonden geprogrammeerd waar Sonia dan haar ‘eigen’ ding mag doen in Rotterdam (Dizzy, NRC Café, Palmundo 2016) en daarbuiten (Club Dauphine). Kortom, een doorgewinterde zangeres / actrice & host die al heel wat jaartjes bezig is and the journey still continues…

Deel: