Sign ‘o’ the Times is een concertfilm van Prince’s Sign “o” the Times Tour in 1987. De opname bevat onder andere de songs ‘Little Red Corvette’, ‘Sign ‘o’ the times’ en ‘If I was your girlfriend’ met een indrukwekkende drumsolo van Sheila E. De film moest een compilatie worden van de concerten in de Rotterdamse Ahoy op 26, 27 en 28 juni en van het concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 29 juni 1987.

Echter bleken de geluidsbanden achteraf, voor het grootse stuk, onbruikbaar. Bovendien vond Prince ook de beelden niet opperbest. Zo werd uiteindelijk een groot deel van de opnames opnieuw gedaan in de legendarische Paisley Park Studios in Minessota, Verenigde Staten.

Het concert bevat dertien nummers, waarvan elf van het album ‘Sign “o” the Times’.

Set List
1. ‘Sign o’ the Times’
2. ‘Play in the Sunshine’
3. ‘Little Red Corvette/Housequake’
4. ‘Slow Love’
5. ‘I Could Never Take the Place of Your Man’
6. ‘Hot Thing’
7. ‘Now’s the Time’ (Charlie Parker cover by the band excluding Prince)
8. Drum solo by Sheila E.
9. ‘U Got the Look’
10. ‘If I Was Your Girlfriend’
11. ‘Forever in My Life/It’
12. ‘It’s Gonna Be a Beautiful Night’
13. ‘The Cross’

Prince – Sign ‘o’ the Times, 22.25 uur, NTR/NPO3

Deel: