De derde en laatste dag van de 2017 editie van het inmiddels beroemde Paaspop festival in Schijndel begin met wat spatjes regen. Het mocht de pret niet drukken, want er stond genoeg op het programma en de tenten waren waterdicht.

HAEVN

HAEVN is een band die bekend is geworden met de commercials van Volvo en BMW. De dertig seconden durende reclames zorgden voor internationale bekendheid, waarna werd besloten de reclames als volledige nummers uit te brengen. Dit resulteerde in de nummers ‘Where The Heart Is’ en ‘Finding Out More’. In 2015 werd de band uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ bij 3FM.

HAEVN mocht het Paaspop publiek opwarmen op deze natte en frisse zondagmiddag en terwijl het zonnetje buiten tussen de wolken door scheen liep de Apollo langzaam vol met het net ontwaakte publiek. Na een heerlijke, rustgevende opstart speelt de band ‘Bright Lights’ wat door het publiek mee wordt gezongen. Het gehele optreden was er een zee van rust en optimale ontspanning bij het publiek. Een fantastisch optreden van de band HAEVN dat gelukkig druk bezig is met het schrijven van nieuwe muziek.

LP

Bijna een kwartier later dan gepland start het optreden van de zangeres uit Amerika. Ze schreef al liedjes voor de Backstreet Boys, Cher, Christina Aguilera en Rihanna maar timmert zelf ook al een aantal jaar aan de weg. In Nederland is LP vooral bekend van haar hit ‘Lost on you’ welke enthousiast werd mee gezongen. Met haar krachtige stemgeluid en muzikaliteit wist ze de Phoenix goed te vullen.

Ronnie Flex & Lil Kleine ft Boef, Mr. Polska en SFB

Al ver voor aanvang van de show staat de Phoenix ongeduldig te wachten op de heren. Voor de deur stond een lange rij die ook graag bij het feestje van Ronnie en Lil Kleine wilden zijn. Van jong tot oud, de volle zaal, ging los samen met de mannen. Het publiek ging met alles mee. Op de schouders, schreeuwen, jumpen, meezingen, het kon niet op. Alle grote hits kwamen voorbij. ‘Dranks & Drugs’, ‘Investeren in de liefde’, ‘1-2-3’, ‘Vakantie’, ‘Habiba’ en vele andere grote hits worden als springend keihard meegezongen door het enthousiaste publiek. “Waar is dat feestje?”, vroeg Lil Kleine zich af. Nou dat feestje was in de Phoenix en dat feestje was dik aan!

Matt Simons

Matt Simons, de Amerikaanse artiest die bekend werd in Nederland door het nummer ‘With You’ stond aan het begin van de laatste Paaspop avond in een vol Apollo. Het prachtige nummer ‘With You’ zorgde voor een muzikale, emotionele onderlaag tijdens een scene in Goede Tijden Slechte Tijden. Waar Simons voor betreffende aflevering nog niet bekend was, is hij dat dankzij deze aflevering nu wel. Het nummer kwam in verschillende landen in de hitlijsten terecht en werd in Nederland ontelbare keren gebruikt tijdens begrafenissen.

Matt liet nummers als ‘When The Lights Go Down’, ‘Tonight’ en ‘Weight On Me’ horen, maar ook de nummers waar het Nederlandse publiek hem van kent. ‘You Can Come Back Home Again’, ‘Tear It Up’, ‘To The Water’ en ‘Catch & Release’ worden luid meegezongen door het publiek. Dat Matt Simons muzikaal is bewijst hij meerdere malen op het podium. Niet alleen laat hij zien dat hij verdienstelijk piano speelt, ook de saxofoon weet hij aardig te bespelen. Matt Simons en zijn ijzersterke band zetten een imponerende show weg, gewoon, zoals alleen Matt Simons dat kan.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Matt Simons

Deel: