In Nederland kon men de afgelopen jaren niet om Jett Rebel heen. Jelte Tuinstra, zoals hij eigenlijk heet, is excentriek, helemaal zichzelf en doet werkelijk álles voor de muziek tot hij er letterlijk bij neervalt. Hij leeft om te spelen. De gemiddelde show van Jett Rebel duurt zo 3 uur, zonder ook maar iets aan energie in te boeten. Het enthousiasme en de dankbaarheid spat ervan af en hij geeft alles om het publiek te vermaken. Hij heeft er al honderden festivals en meerdere clubtours op zitten. Als hij niet bezig is met entertainen op een podium is hij wel weer nieuwe muziek aan het opnemen. Hij schrijft al zijn nummers zelf.

Het concert op de tweede halte van de Super Pop Tour begon bijna een half uur te laat, maar dat werd meteen goedgemaakt. Niet lullen maar spelen, leek Jelte te denken. Het begon met een paar lekker stevige nummers op het met bloemen en ballonnen bezaaide podium. Later kwamen er ook een aantal kleinere liedjes aan bod. Hier kon je erg goed horen dat dit niet zomaar een stem is maar terecht tot een van de betere zangers van Nederland behoort.

Het multitalent speelt probleemloos allerlei instrumenten. Gedurende de show wisselde hij van mondharmonica naar gitaar naar piano en weer terug. Hij schijnt zelfs nog aardig te kunnen drummen ook.

Jelte heeft veel interactie met zijn band en het publiek. Hij rent heen en weer over het hele podium en laat daarbij geen centimeter onbenut. Ook waren er tijdens de meeste nummers meezingmomentjes voor de fans. Ongeveer halverwege de set konden er verzoekjes worden gedaan. Vooraan stond een fan met een zelfgemaakt bord waarmee hij het nummer ‘On Top Of The World’ aanvroeg. Daarna werd nog ‘Sugar’ aangevraagd. Jelte vroeg wie dit de eerste Jett Rebel show was en wie er vaker is geweest. Opvallend was dat de meerderheid hem al vaker heeft gezien. Dat zoveel mensen terugkomen geeft toch aan dat hij iets heel goed doet.

Fun fact: Dit was precies het 2500ste optreden van Jett Rebel met Xander Vrienten als bassist.

Foto’s (c) Kevin Knipping

Deel: