Dit paasweekend vindt traditioneel de opening van het festivalseizoen plaats in het Brabantse Schijndel. Tijdens Paaspop staan vele tientallen artiesten op de verschillende podia voor het eerste grote festival van het seizoen. Maxazine is er natuurlijk weer bij.

Mister & Mississippi

Mister & Mississippi trapten in de Phoenix de Paaspop zaterdag af. De band, die bij elkaar kwam als schoolproject van de Herman Brood Academie, wist de Phoenix op de vroege middag halfvol te krijgen. Het was de derde keer dat Mister & Mississippi op Paaspop staat. De band won in 2013 de 3FM award ‘Beste Nieuwkomer’ en was met het nummer ‘Northern Sky’ regelmatig te horen op het radiostation. Hun grootste hit kon natuurlijk op Paaspop ook niet ontbreken. De band wist het publiek tijdens de start van deze dag op een ontspannen, muzikale wijze wakker te spelen.

paaspop zaterdag Mister en Mississippi

Rondé

Rondé mocht aftrappen in de Apollo op de Paaspop zaterdag. De band die bij elkaar kwam voor een schoolopdracht van de Herman Brood Academie begon vol energie in de goed gevulde Apollo tent. Ze openden met de nummers ‘Do You Feel’ en ‘What Do You Care’ van hun debuutalbum ‘RONDÉ’. De nummers ‘We Are One’ en uiteraard hun hit ‘Run’ kwamen aan bod tijdens het optreden in Apollo en werden enthousiast meegezongen door het publiek. Het publiek moest nog enigszins wakker worden, maar de band liet zien dat ze terecht bekroond werden door 3FM met een ‘Serious Talent Award’ (2015). Na meerdere Megahits is de band zijn sporen in de Nederlandse muziekindustrie aan het achterlaten.

paaspop zaterdag Ronde

Tom Odell

Na Ronde was het aan Tom Odell om de Bühne van Apollo te bespelen. De Britse singer songwriter werd bij het grote publiek bekend met zijn single ‘Another Love’ die hij in 2013 uitbracht. Odell liet zichzelf bij het schrijven van zijn nummers inspireren door artiesten zoals David Bowie, Leonard Cohen, Billy Joël en Bob Dylan. Dit omdat hij redeneert dat hij excelleert zodra hij schrijft over dingen die hij daadwerkelijk heeft meegemaakt. Aldus Tom Odell.

In Nederland wist Odell zijn muziek in 2013 aan de man te brengen na aanleiding van een optreden in het glazen huis waarna ‘Another Love’ betiteld werd als 3FM Megahit. Daarna bombardeerde Radio 538 de hit als Alarmschijf. In mei 2013 wist de Brit het Amsterdamse Paradiso uit te verkopen waarna hij tot op de dag van vandaag met regelmaat de Nederlandse poppodia’s bespeelt.

paaspop zaterdag Tom Odell

Rond de klok van half vijf betrad Odell het podium in de Apollo. Een gezellig gevulde zaal ontving de singer songwriter en zijn band met open armen. Hij startte zijn optreden met het geniale ‘Still Getting Used to Being On My Own’ waarmee hij en zijn live band meteen lieten zien wat ze in huis hebben. En dat is heel wat. Tom Odell bracht samen met een uitgebreide bandformatie op bass, drums, gitaar en een imponerende percussionist, een onwijs energieke show. Uiteraard kon zijn hit waarmee het allemaal begon niet ontbreken, ‘Another Love’ werd dan ook uit volle borst meegezongen door het publiek.

Tom Odell mag terugkijken op een memorabel optreden op Paaspop, zonder enige moeite wist hij de zaal te enthousiasmeren en een onwijs strakke set neer te zetten.

paaspop zaterdag Tom Odell

Di-rect

Paaspop was er klaar voor! Di-rect, de Haagse rockband stond in een vol Apollo klaar om te rocken! Di-rect, opgericht in 1999 en bekend geworden met de nummers ‘Just The Way I Do’ en ‘Inside My Head’, knalt er met gierende gitaren in. In 2009 wisselde de band, na een zoektocht op tv, van leadzanger. Marcel Veenendaal nam het stokje over van Tim Akkerman en scoorde meteen de eerste nummer 1 hit van Di-rect met ‘Times Are Changing’. De knaller waarmee de Haagse band opende. Luidkeels zong het enthousiaste publiek mee.

paaspop zaterdag Di-rect Direct

Di-rect, die het vijftienjarig jubileum achter de rug heeft, is klaar voor het festivalseizoen. Dat hebben ze bewezen met een uitverkochte clubtour na het uitbrengen van hun EP ‘ Fired Up’. Van deze nieuwe plaat werden ‘You Know Who I Am’ en ‘Fired Up’ ten gehore gebracht. “We zingen nieuw geluid jongens en er komt ook nieuw geluid aan”, waarmee Marcel doelde op de nieuwe plaat die later dit jaar uitkomt. Niet alleen enkele nieuwe nummers kwamen aan bod, ook de meezingers ‘This Is Who We Are’ en ‘We Are The Young Ones’ kwamen voorbij. Klappend, springend en luidkeels zingend genoot de volle zaal van de heren van Di-rect.

paaspop zaterdag Di-rect Direct

Enge Buren

Een groot meezingfestijn in de mediatent van Paaspop, om zeven uur trokken de heren van Enge Buren naar Schijndel voor een uurtje humor in muzikaal kwadraat. Aan het begin van de show trachtten de heren samen met het publiek de muziek van vroeger en nu in te delen in mannen of vrouwenmuziek. Maar uiteraard is dat niet het enige wat de heren brachten, zo brachten ze diverse covers van grote artiesten van toen en nu.

De heren brachten hun show door middel van losse acts uit voorgaande theatertournee’s, zo herleefde Andre H(azes) die alle songteksten omgekeerd zong. Ook brachten zij ‘echte’ vrouwenliedjes ten gehore, gecomponeerd door en voor vrouwen uit het verleden. Als tegenhanger werd er ook een mannen repertoire gespeeld. Het resultaat? Gillende keukenmeiden die ‘I Always Love You’ meezongen en brullende kerels die meeblérden met ‘Paradise City’ van Guns & Roses! Enge buren brachten een uiterst divers uur aan muzikaal genot, 1 op 1 covers, herschreven nummers. Allen met een humoristisch onderlaagje!

Foto (c) Sander van den Berg

Deel: