De ‘Legends of Rock’ is een waar spektakel en één van de meest opzienbarende rocktours van deze tijd. I.s.m. Artists & Bands Bookings en producer en promoter John Van den Borne (tevens initiatiefnemer en organisator van ‘The Clash of the Cover Bands’) kwam het afgelopen weekend van 8 en 9 april 2017 de internationale ‘Legends of Rock Tribute Tour’ naar het tot concerthal omgebouwde Stadion SilverDome in Zoetermeer. In deze 1e editie in het SilverDome, werd op zaterdag het mega-podium bemand door internationale No.1 tributebands van Iron Maiden, Guns N’Roses, AC/DC, Metallica en Rammstein. Voor deze ware Pop & Rock experience wordt in Nederland groots uitgepakt met special effects, vuur, rook en een geweldige lichtshow. Alle hits en de beste albumsongs van genoemde wereldbands werden door deze beste bands op indrukwekkende wijze het publiek ingespeeld. Gelijk of soms nog beter dan het origineel. Hierdoor onderging het publiek de ultieme live beleving.

Iron Maiden by Piece of Maiden

De vijf podiumbeesten van Piece of Maiden staan bekend om hun ongelooflijke passie voor Iron Maiden. In korte tijd wist deze powerformatie de Iron Maiden-fans in Nederland en België te overtuigen en wordt ze veel geboekt door de betere tribute festivals. Niet voor niets werd de band door ex-Maiden leadzanger Blaze Bayley uitgenodigd voor een gastoptreden tijdens één van zijn concerten in 2016. Piece of Maiden staat voor ‘The real Iron Maiden feel, emotion and experience’. Met klassiekers als ‘The Number Of The Beast’, ‘Run To The Hills’, ‘Hallowed Be Thy Name’, ‘Wasted Years’, ‘Can I Play With Madness’, ‘The Evil That Men Do’, ‘2 Minutes To Midnight’, ‘The Trooper’ en ‘Fear Of The Dark’.

Guns N’ Roses by Slash N’ Roses

Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat de grootste hits van Guns N’ Roses als o.a. ‘Paradise City’, ‘November Rain’, ‘Sweet Child O’Mine’ en niet te vergeten ‘Live & Let Die’. Daarnaast kwamen ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N’ Roses/Slash show. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Eigenlijk beter nog dan het origineel.

AC/DC by High Voltage

Na haar oprichting in 1992 heeft High Voltage zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al 19 jaar speelt de band de podia plat en doet zij het publiek herinneren aan avonden vol zwetende, pure Rock ’n Roll. Dankzij haar intensieve optredens heeft de band al overal furore gemaakt! Zo is bijvoorbeeld haar versie van Whole Lotta Rosie door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleidt door de volgende opmerking: “Deze Belgische band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben.” (HRM Oktober 2000). De setlist bestaat bijvoorbeeld uit ‘Highway To Hell’, ‘Let There Be Rock’, ‘Whole Lotta Rosie, Hells Bells’, ‘Thunderstruck’ en ‘Stiff Upper Lip’. Zo’n setlist gecombineerd met een explosieve rockshow, zorgde voor een hoogst memorabele avond! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België.

Metallica by Present Danger

Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso!’. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de MEZZ Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. Tijdens haar optreden op het mega podium in SilverDome kwamen niet alleen de grootste hits als ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’ voorbij, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

Rammstein by Zwammstein

Nederlands eerste Rammstein tribute Zwammstein brengt de muziek en show van haar helden met zo veel mogelijk vuur, passie en bewondering als maar mogelijk is. De combinatie van de specifieke sound en uitstraling, dynamisch decor, lichtshow en vuureffecten zorgde voor een unieke ervaring. Alle bezoekers waren het dan ook met elkaar eens: ”Hier wordt het origineel tot in de kleinste details geëvenaard”. Klassiekers als ‘Sonne’, ‘Amerika’ en ‘Du Hast’, gecombineerd met de bekendste albumnummers werden door de bezoekers van een Zwammstein show enorm gewaardeerd. Een Zwammstein concert is één groot feest en daarmee een ervaring die je niet mag missen!

Foto’s (c) Jerrold Mallee

Deel: