De ‘Legends of Rock’ is een waar spektakel en één van de meest opzienbarende rocktours van deze tijd. I.s.m. Artists & Bands Bookings en producer en promoter John Van den Borne (tevens initiatiefnemer en organisator van ‘The Clash of the Cover Bands’) kwam het afgelopen weekend van 8 en 9 april 2017 de internationale ‘Legends of Rock Tribute Tour’ naar het tot concerthal omgebouwde Stadion SilverDome in Zoetermeer. Op zondag kon het publiek genieten van U2, Muse, Simple Minds, Rod Steward & The Faces, Led Zeppelin en Joe Cocker. Voor deze ware Pop & Rock experience wordt in Nederland groots uitgepakt met special effects, vuur, rook en een geweldige lichtshow. Alle hits en de beste albumsongs van genoemde wereldbands werden door deze beste bands op indrukwekkende wijze het publiek ingespeeld. Gelijk of soms nog beter dan het origineel. Hierdoor onderging het publiek de ultieme live beleving.

Joe Cocker band by Joe Cover band

Joe Cover band is een 13-koppige band en vertolkt covers van Joe Cocker vanuit de gezamenlijke passie voor Joe Cockers muziek en zijn onmiskenbaar stemgeluid. Het repertoire van de band bestaat uiteraard uit Joe’s herkenbare hits als bijvoorbeeld ‘You Can Leave Your Hat On’, maar ook gevoelige ballads als ‘Have A Little Faith In Me’ en ‘Guilty’. Maar zeker ook de stevigere rocknummers die hij in de loop der jaren op de plaat heeft gezet als ‘With A Little Help From My Friends’, ‘Summer In The City’, ‘Delta Lady’ en ‘The Letter’ werden moeiteloos door de Joe Cover Band vertolkt. Geweldig!

 

Led Zeppelin by Letz Zeppelin

Het Belgische Letz Zeppelin is zonder twijfel de beste Led Zeppelin tribute van dit moment. De sound is verbluffend authentiek en met name de zang van Roeland Picon Van de Wingard zorgt voor menig kippenvelmoment. John Bonham herleeft in drummer Bruno Meeus; chaos en souplesse in een zinderende combinatie met het melodieuze en pompende basspel van Jean Marc Talloen. Het virtuoze gitaargeweld van Jimmy Page komt probleemloos uit de vingers van gitarist Berre Van Hoeylandt. Sluit je ogen en je waant je midden in de jaren 70 tijdens een van de roemruchte concerten van Led Zeppelin. Open je ogen en je bent getuige van een bruisende rockshow compleet met alle Zeppelin krakers die de muziekwereld blijvend veranderd hebben. Juweeltjes als ‘Immigrant Song’, ‘Heartbreaker’, ‘The Song Remains The Same’, ‘Whole Lotta Love’ en natuurlijk ‘Stairway To Heaven’ werden met zoveel passie en overtuiging gebracht dat het uitblijven van een Led Zeppelin reünie tour gemakkelijk vergeten wordt. Dit miniconcert van Letz Zeppelin wa een reis door de muziekgeschiedenis van een van de meest toonaangevende bands ooit.

Rod Stewart & The Faces by Nod Stewart & The Faces

Niet te geloven! Het is alsof Rod Stewart & The Faces hebben besloten een eenmalige reünie te houden! Geen aangepast look-a-like kledij, maar wel dezelfde rauwe energie en brutaliteit, afgewisseld met breekbare emotie, gebundeld in de altijd herkenbare sound en songs die Stewart ook solo bleef produceren. Alles klopt, de stem, de instrumentale invulling, de energie, de humor en het muzikale plezier. Sluit je ogen en je bent ineens terug in de 70’s, 80’s en 90’s. Want Nod Stewart is niet zomaar een tribute band die het repertoire braafjes naspeelt, of die het alleen moet hebben van uiterlijkheden. Door hun professionele ervaring en muzikale roots weten de leden van Nod Stewart & The Faces niet alleen de kern en energie van dit repertoire tot op de noot te vangen, maar zijn ze als fan van het eerste uur ook in staat muzikale uitstapjes te maken die geheel in stijl blijven. Dat kan omdat de bandleden van Nod Stewart & The Faces met elkaar gemeen hebben dat hun muzikale roots voor een groot deel gevormd zijn door juist die muziek van The Faces en Rod Stewart. Hier is liefde en energie gekoppeld aan vakmanschap. Natuurlijk komen alle hits voorbij, van The Faces o.a. ‘Stay With Me’, ‘I’m Losing You’, ‘Maggie May’, ‘Sailing’, ‘Hot Legs’ tot ‘Da Ya Think I’m Sexy’ en ‘Baby Jane’. En je bent weer terug in de tijd.

Simple Minds by 1984

Deze No.1 Simple Minds tribute band heeft in de loop der jaren een ongekende reputatie opgebouwd en al menig podium mogen veroveren, waaronder het ‘Leidseplein LIVE’ en de ‘Melkweg’ in Amsterdam, ‘Metropool’ in Hengelo, ‘013’ in Tilburg en ‘MEZZ’ in Breda. Ook in België is 1984 geregeld te gast en afgelopen jaar werd het grootste tribute festival van Europa, TribFest in Engeland, aan dit lijstje toegevoegd. Een optreden van 1984 kenmerkt zich door het zowel qua sound als qua energieniveau benaderen van de Simple Minds anno 1984. Uiteraard werden alle hits gespeeld, zoals o.a. ‘Don’t You Forget About Me’, ‘Alive And Kicking’, ‘Belfast Child’ en ‘Promised You A Miracle’, De combinatie van het inlevingsvermogen van de leadzanger, de energie van de instrumentalisten en de unieke sounds alsof je de plaat zelf hoort, maken 1984 tot een tribute band die live staat als een huis.

U2 by In The Name Of

‘In The Name Of’ is uitgegroeid tot de No.1 U2 tribute van Nederland. Met heel hun hart kruipen Peter, Brian, Richard en Hans in de ziel van U2. Een band, die speelt vol overgave. ‘In The Name Of’ speelde in mooie zalen als o.a. De Maaspoort, 013 Tilburg, Paradiso en Metropool. Ook stond deze band op gerenommeerde festivals in Nederland en België. Tijdens hun concert voel en beleef je U2. De band staat garant voor een ultiem muzikaal aanstekelijk U2 avontuur en houdt van de enorme interactie en chemie met het publiek die tijdens elk optreden ontstaat. Iedere bezoeker ervaart deze intense beleving met wereldhits als ‘With Or Without You’, ‘Where The Streets Have No Name’, ‘Vertigo’ en ‘Sunday Bloody Sunday’.

Muse by the Muse Experience

De Engelse superband Muse staat niet alleen bekend om haar unieke sound, aanstekelijke ‘catchy’ arrangementen en sterke interactie met haar publiek, maar ook om de ‘over-the-top’ stadionconcerten met gigantische futuristische decors, lichtshows en special effects. Met schijnbaar het grootste gemak weet deze topband met wereldhits als ‘Plug In Baby’, ‘Psycho’, ‘Supermassive Black Hole’, ‘Time Is Running Out’ en vele andere juweeltjes het publiek vanaf de eerste tonen vast te pakken en niet meer los te laten tot de laatste tonen zijn uitgestorven. En wat een geweldige stem van deze leadzanger! Met de smaak naar meer een perfecte afsluiting van deze eerste editie van SilverDome ‘Legends of Rock Tribute Festival’.

Foto’s (c) Jerrold Mallee

Deel: