Zelf omschrijft singer-songwriter LAKSHMI haar muziek als Dark Electronic Pop. De mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Massive Attack en Warhaus. Maar ook voor een vrolijke poptrack, zij het met een randje, draait ze haar hand niet om. Donderdagavond stond de zangeres in Luxor Live in Arnhem.

Art Felixx

Support-act Art Felixx uit het Brabantse Hoogeloon maakt Amerikaans georiënteerde popsongs gedreven door catchy melodieën en sterke hooks. Arthur Wils ken je wellicht nog als frontman van Monks Avenue en maakt nu muziek in de stijl van Maroon5, Onerepublic en Gavin DeGraw. Een hoge dosis dansbare energie en charismatische performance creëren een dynamische en frisse show. In 2015 kreeg hij met zijn EP ‘Square One’ een hoop aandacht bij en onlangs kwam zijn nieuwe EP ‘Echoes’ uit. Het voorprogramma had eigenlijk te weinig publiek, maar zeker is dat we meer van deze opkomende Nederlandse popartiest zullen gaan horen.

LAKSHMI

In 2014 stond LAKSHMI in de finale van de Grote Prijs van Nederland terwijl het grote publiek kennis met de zangeres maakte door haar deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In 2016 stond ze al in de bovenzaal van Luxor Live en verschenen twee EP’s. Nu stond de band rond de schone frontvrouw met de gelijknamige naam wederom in de bovenzaal in Arnhem. Niet helemaal uitverkocht en wellicht niet helemaal foutloos, maar de frêle Haarlemse zette uiteindelijk een te waarderen show neer.

LAKSHMI bracht op 24 maart 2017 haar langverwachte, naar haar zelf vernoemde debuutalbum uit. Voor dit album werkte ze samen met o.a. Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Alain Clark), Bart van Liemt (Bade, The Sheer), Will Knox (Dotan) en Thijs Lodewijk (Wende, LudoWic). Lodewijk fungeerde tevens als producer. Thema’s op het album zijn vervreemding en het op afstand observeren van de wereld. Live zetten ze niet alleen goede muziek neer, maar een complete show en sfeer.

De term singer-songwriter dekt de lading echter niet, want LAKSHMI maakt dark electronic pop met poëtische teksten, heftige synths en donkere violen. LAKSHMI is ook de naam van de hindoeïstische godin van licht, rijkdom en geluk, maar ook van schoonheid, moed, vruchtbaarheid en liefde. Maar het is dus ook de naam van een jonge mysterieuze singer/songwriter, die behoorlijk eigenzinnig is. LAKSHMI maakt donkere maar ook aanstekelijke elektronische popmuziek die je vaak kippenvel bezorgt. Ze zingt over liefde, de nachten in grote steden, verslaving, een jonge vrouw die in de diepste krochten van haar ziel op zoek is naar de zin van het bestaan. Ze is dus zeker geen godin, maar iets engelachtigs heeft ze wel. De sfeer die LAKSHMI uitstraalt is warm, zweverig en soms ondoorgrondelijk.

Foto (c) Sander van den Berg

Deel: