Op 31 maart 2017 presenteerde het virtuoze gezelschap Mayra Orchestra een adembenemende magische show met 4 betoverende acts tussen en boven het publiek in De Boerderij in Zoetermeer. Op deze avond werd ook hun tweede live DVD opgenomen. Het hele optreden werd met c.a. 20 camera’s gefilmd. Dit alles ter ere van hun nieuwste release album ‘Oracle’. Een wel zeer indrukwekkend spektakelstuk om stil van te worden!

Eigen productie

Mayra Orchestra is een symfonisch, filmisch pop orkest opgericht door zangeres/songwriter Maartje Dekker. Een bont gezelschap met strijkers en blazers, die hun muziek tot leven brengt in een theatrale live show door gebruik te maken van grote videoprojecties, kostuums, zelfgemaakte instrumenten en circusacts. Een eerdere show was destijds één van de verrassingen van het Progdreams Festival (2016).

Debuut

Op hun debuutalbum ‘World Of Wonder’ (2013) werkte de band samen met Grammy Award winnares Darcy Proper (R.E.M, Metropole Orkest, Porcupine Tree, Billie Holiday). Alles is met crowdfunding in eigen beheer uitgebracht met een luxe uitgave (hardcover boekje met illustraties, CD plus live DVD en een handgemaakte pop-up).

Betoverend

Afgelopen vrijdag dus presenteerde het bonte gezelschap hun nieuwe album ‘Oracle’, dat wordt uitgebracht door Butler Records (Lamb, Knight Area, Anneke van Giersbergen). Mayra Orchestra neemt u mee op een kleurrijke reis vol verbeelding. Samengevoegd uit diverse muziekstijlen met theater, rockinstrumenten, klassieke tintjes en mooie vocale stemgeluiden is dit een absolute, dynamische en sfeervolle spektakelshow die iedereen zou moeten zien en beleven. Soms klein en ingetogen, soms groots en heldhaftig. Mayra Orchestra neemt het publiek mee naar een droomwereld, magisch en indrukwekkend. De combinatie is dan ook goed bedacht. De band/het orkest weet hun geweldige optreden prachtig te combineren met de onverwachte surrealistische momenten. Een adembenemende show betovert je door indrukwekkende schoonheid en passie in een andere wereld dan de onze.

Foto’s (c) Jerrold Mallee / Maxazine

Deel: