Het radiostation 100% NL komt dit jaar met een eigen Stadiontour. Dit maakte Xander de Buisonjé bekend in de ochtendshow van Lars. Onder de naam 100% NL SPEELT LIVE organiseert 100% NL in samenwerking met Creative Event Company deze zomer vijf stadionconcerten in vier steden. De concerten, die plaats zullen vinden in voetbalstadions, staan in het teken van muziek van eigen bodem, gezelligheid en herkenbaarheid.

Om het geheel compleet te maken worden er voetbalelementen toegevoegd aan de show. Zo zal Xander de Buisonjé in de rol van aanvoerder de presentatie op zich nemen. Een elftal van artiesten, begeleidt door een fantastische liveband, staat garant voor een feestelijke avond waarbij de beste hits van Nederlandse bodem de revue passeren. 100% NL SPEELT LIVE is in juni en juli te beleven in Den Bosch, Heerenveen, Kerkrade en Den Haag. Kaarten zijn vanaf zaterdag 1 april 2017 hier te bestellen.

Opstelling!

Met de aankondiging van de concerten, maakte aanvoerder Xander vandaag ook de opstelling bekend. Zijn team voor de stadiontour bestaat uit maar liefst 20 artiesten, waarvan er per concert 11 in de basis staan. De complete line-up van 100% NL SPEELT LIVE bestaat uit onder anderen Nielson, Gerard Joling, Ruth Jacott, Ali-B, Glennis Grace, Jeroen van de Boom, VanVelzen, Kenny B, Edsilia Rombley, Frans Duijts, Diggy Dex en Wolter Kroes. De opstelling varieert per concert maar staat altijd garant voor een unieke mix van muziekstijlen. In aanvulling op het artiestenelftal zal er een knallende warming-up worden verzorgd door de Nederpop All-Stars met Erik Mesie (Toontje Lager) en Henk Temming (Goede Doel). Ook zullen de 100% NL-dj’s natuurlijk niet ontbreken.

De 100% NL SPEELT LIVE Stadiontour wordt afgetrapt in Stadion de Vliert in Den Bosch op zaterdag 10 juni. Op zaterdag 17 juni verhuist het evenement naar het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen en op zaterdag 24 juni naar het Parkstad Limburg Stadion van RODA JC in Kerkrade. De tournee wordt afgesloten met twee concerten in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. Meer informatie over 100% NL SPEELT LIVE, de tourdata, line-up en kaartverkoop is hier te vinden.

Deel: