“The Blues is the roots, the rest is the fruits” zei blueslegende Willie Dixon ooit. En dat zullen we merken volgende week zaterdag, als we volledig in het teken van de 21ste editie van de Southern Bluesnight (SBN) staan!. Het festival brengt de absolute top van de (inter)nationale blues samen tijdens unieke ontmoetingen op de drie podia in Theater Heerlen. De line-up bestaat o.a. uit Eric Ribb, Johnny Mars, Laurance Jones, Richard ‘Rip Lee’ Pryor en Willie Buck.

De onbetwiste ambassadeur van de akoestische blues Eric Bibb (VS) deelt het podium met de uit Zweden afkomstige gitaarvirtuoos. Mondharmonica-icoon Johnny Mars (VS) speelt met ‘ons’ eigen Northern European Jazz and Blues Orchestra. Willie Buck (VS) ontmoet de Robbert Fossen Band. Het zijn deze en vele andere bijzondere ontmoetingen die het programma van de 21ste editie van hét Bluesfestival van Zuid Nederland kleuren!

Verder zullen de reguliere Southern Bluesnight bezoekers weten wat we bedoelen als we zeggen dat er weer blues buskers zijn. En deze maal in de vorm van The PinPins en Chivy Kuhles & The Dynamics. Kortom, een boordevol programma waar de liefhebber van de blues op zijn wenken wordt bediend! De deuren van Theater Heerlen openen op 25 maart om 19:00 uur.

Deel: