De maand maart staat in het teken van de clubtoer voor de Memphis Maniacs. In de zomer volgen de festivals weer. Het publiek in Hedon (volle bak) was getuige van een fraaie nieuwe show waarin de band voor een kolkende sfeer zorgde met een grote variatie aan Mash-ups. De band wisselt van rap, rock, dance, new wave, pop en disco in een hoog tempo. Dit tempo zorgde er voor dat het publiek volop aan het dansen en jumpen was tijdens de talloze mash ups.

Er kwam veel nieuw werk voorbij maar ook enkele oude bekenden zoals ‘Tears for galactic Jambo Jet’ waarbij ‘Shout’ van Tears for Fears de rode draad van het nummer is rondom ‘One-Shot Wondernoid Butterfly’, ‘Arctic Bottle Luv’ en ‘My Happy Bomfunk Amadeus’. Nieuw was het eerbetoon aan Lemmy, met ‘Ace of Spades’ dat gemixt werd met The Selecter’s ‘On my radio’. Er komt op een avond zo veel voorbij, waardoor je zeker niet alles kunt kennen, want ze spelen voor een breed publiek. Soms moet je eventjes extra goed luisteren naar wat ze nu spelen en daarna weer lekker meeswingen op een voor jou bekend nummer. Dat is de kracht van Memphis Maniacs!

De nieuwe show heeft wat meer lichtshowelementen doordat de band creatief met drie grote verplaatsbare lichtschermen de setting elke keer weer wat anders maakt. De vocale kracht is niet het sterkste punt van de band, maar de energie en de strakke uitvoeringen des te meer. Soms is het balen als je een bekende melodie in een nummer hoort en niet weet wat het is. De band weet in het begin al mooie accenten in het nummer te leggen, waarna het tot een climax komt. Zelf werd ik getroffen door de heerlijke verwerven melodie van Toto’s ‘Africa’, die daarna uitmondde in een meezingnummer gecombineerd met The Doors ‘Riders on the storm’.

De mash-up ‘Walking on the moon’ (Police) met ‘Beat It’ (Michael Jackson) en nog een aantal nummers mocht er ook zijn. De eerste toegift was ook een bekende waarin zowel de teksten van ‘Staying Alive’ (Bee Gees) en ‘Engel’ (Rammstein) elkaar aanvullen als de muziek prachtig in elkaar overgaat.

De feestnummers ‘No Limits’ en ‘Jump Around’, zaten ook in het programma en wisten het publiek in een kolkende massa te veranderen. Zanger Roy Smolenaars liep dan lekker het publiek in en zocht daarbij de dames op, om flink de zaal tot een hoogtepunt te brengen! De Memphis Maniacs weten het weer te flikken met deze nieuwe show, waarbij je al je vrienden en vriendinnen mee kunt nemen voor een heerlijke muzikale show. De show is dermate gevarieerd qua smaken en het tempo ligt zo hoog dat aan deze soundwave aan mash-ups veel te kort duurt.

Foto’s (c) René Obdeijn

Deel: