En het werd ‘Our Night’ met kippenvel. Samen met zijn fantastische band speelde Waylon de sterren van de hemel in dit eerste concert van een reeks van 21 shows door heel Nederland. Het repertoire van zijn laatste 4 studio albums staat natuurlijk garant voor een geweldige show met intimiteit, liefde voor de muziek en veel dansen. Bij elk concert geeft hij altijd alles. En hoe mooi is het om dan te zien dat hijzelf ook volop geniet tijdens deze première, samen met zijn band en met het publiek uit zijn dak. Geen wonder ook dat dit eerste concert al in een mum van tijd was uitverkocht.

Waylon-Paard-van-Troje

Albums en successen

Met twee uitverkochte Ahoy’s en de release van zijn 4e studio album getiteld ‘Seeds’ net achter de rug, kondigde Waylon al eerder zijn nieuwe tour voor 2017 aan: ‘This is our Night – Waylon on Tour’.

Het debuutalbum waarmee de charismatische zanger doorbrak is ‘Wicked Ways’. Het schijfje, dat dateert uit 2009, werd uitgebracht op het befaamde Motown label en behaalde de platinastatus. In november 2011 verscheen zijn tweede album, waarvan ‘The Escapist’ de eerste single was. Toen hij zich op zijn derde album stortte, boekte hij ook succes als deelnemer aan het Eurovisie Songfestival: samen met Ilse de Lange vormde hij het country duo ‘The Common Linnets’ en eindigde hij als tweede in de finale. Geheel onaangekondigd bracht Waylon in november ‘16 zijn nieuwe album ‘Seeds’ uit. Het kon dus vanavond letterlijk alle kanten op, maar de liefde voor de muziek is en blijft de leidraad.

Waylon-Paard-van-Troje‘Seeds’

Afgelopen jaar kon niet stuk voor Waylon. Als vers jurylid in ‘The Voice of Holland’, muziekdeskundige bij ‘RTL Late Night’, twee uitverkochte Rotterdam Ahoy-shows en wederom een nummer 1-notering met zijn nieuwe album ‘Seeds’ is de zanger wellicht één van de hotste artiesten van dit moment. Het album is een verzameling van songs die hij speciaal schreef ter begeleiding van zijn muzikale lectures in ‘RTL Late Night’.

Repertoire

Tijdens de ‘This Is Our Night Tour’ komt het brede repertoire van zijn laatste vier albums aan bod. Van country tot pop, van rock tot soul, van disco tot jazz, alle songs worden gebracht met de rasperige stem van Waylon. Dit is werkelijk heerlijk om naar te luisteren. Sluit je ogen even, luister en geniet,  en je weet wat ik bedoel! Die stem met dat rauwe randje. Heerlijk!

Waylon-Paard-van-TrojeDrijfveer

Omdat muziek zijn levensadem is wil Waylon, naast zijn drukke televisiewerk, het komende jaar vooral weer veel optreden. Wat maakt deze tour  ‘This Is Our Night’ dan anders dan de vorige?

“Iedere keer als ik in Nashville ben, geniet ik van het feit dat er muziek is op iedere hoek van de straat tot aan elke venue op Broadway, inclusief The Grand Ole Opry.  Dan denk ik: Waarom kan dat nou niet in Nederland? Ik heb gekozen voor zalen van 250 tot 1800 man. Juist in de zalen waar iedereen van denkt, daar komt Waylon nooit, wil ik juist staan. Het is een grote tour, maar als het podium de enige plek is waar je intens gelukkig bent, blijft ieder optreden een groot cadeau waarmee je iedere muziekliefhebber wilt bereiken.” Aldus Waylon.

In ‘Het Paard Van Troje’ heeft hij het publiek bereikt, maar dat was al zo vóór deze tour. Want heb je eenmaal zijn stem gehoord, laat de liefde voor zijn muziek je nooit meer los. ‘This Is Our Night’ is fenomenaal en kan en mag je niet missen, want het is nu al een spraakmakend succes! Agenda van deze tour: http://waylon.nl/

Waylon-Paard-Trojefoto’s (c) Jerrold Mallee

Deel: