De line up voor Ribs & Blues in Raalte is compleet. De organisatie kondigde al eerder een hele rij acts, waaronder headliners The Red Devils en Walter Trout, aan. Het festival bevestigt nu nog negen namen voor de beide gratis toegankelijke Pinksterdagen. De voorverkoop voor de openingsavond op zaterdag 3 juni met o.a. The Beach Boys en Golden Earring loopt als een trein. Ribs & Blues verwacht ‘een volle bak’. Het festivalterrein aan De Domineeskamp opent op zondag en maandag om 13.00 uur. Op de beide podia staan dan in totaal 21 internationale roots – en blues acts!

Voor 1 e Pinksterdag, zondag 4 juni, nog bevestigd:

MY BABY ( NL)
MY BABY is al lang geen onbekende meer. De shows van de band eindigen doorgaans met een compleet verbaasd publiek. En uitgeput, want hoe hypnotiserend de snikhete moerasmonsterjams van dit Nederlands-Nieuw- Zeelandse trio ook zijn, er wordt in alle hoeken gedanst tot het licht aangaat.

DVL (USA/UK)
Nu de oorspronkelijke leden van The Red Devils met Big Pete naar Raalte komen laten ze ‘ King King’ natuurlijk graag aan de ‘original members’ over en gaan Raalte verrassen met een geheel eigen dampende bluesset.

THE HACKENSAW BOYS (USA)
Hackensaw Boys is één van de meest opwindende americana-bands van de laatste 10 jaar. Met een gezonde dosis rock-‘n- roll geven de heren een actuele draai aan ouderwetse folk- en bluegrassmuziek .

JO HARMAN (UK)
Ze was al eerder te gast op Ribs & Blues en maakte zo veel indruk dat een nieuwe uitnodiging niet kon uitblijven. De zangeres heeft een uitzonderlijke stem die zowel blues, soul, rock en gospel aankan en ze beschikt over een uitstekende band.

T 99 (NL)
Drie rock-‘n- rollvrijbuiters, die graag aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie wensen te ontsnappen. Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie en overtuigend muzikaal vakmanschap.

DETONICS (NL)
De terechte winnaar van de Dutch Blues Challenge 2016 ! Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan.

DARLYN (NL)
Darlyn combineert traditionele Folk en Americana met een onuitputtelijke energie. Muziek met invloeden van Fleetwood Mac, Amos Lee en Crosby Stills & Nash, slechts een paar van de vele inspiraties van de band.

JACK BROADBENT (UK)
Stukje bij beetje verovert Broadbent de wereld met zijn uitzonderlijke slidegitaarspel en zang. Inspiratie haalt hij o.a. uit de muziek van John Lee Hooker, Peter Green, Jimi Hendrix, The Derek Trucks Band en Gov’t Mule.

Maandag 5 juni:

ROBERT ELLIS ( USA)
“Een van de betere nieuwe singer-songwriters is de 27-jarige, uit Houston afkomstige Robert Ellis. Zijn twee jaar geleden verschenen album The Lights from the Chemical Plant werd te weinig gehoord, wat te maken zal hebben met zijn muzikale ongrijpbaarheid,“ schreef De Volkskrant vorig jaar.

Het complete programma en alle informatie over Ribs & Blues 2017 is hier te vinden.

Deel: