De 59ste uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards vond vorig weekend plaats. Het werd het feestje van Adele. Een registratie is vanavond te zien op NPO 3. James Corden, bekend van Carpool Karaoke, had vorig weekend de eer om de 59ste uitreiking van de Grammy Awards te presenteren. Hij zag hoe Adele zich liet kronen tot de grote winnares van de avond. In totaal sleepte ze vijf Grammy’s in de wacht, onder meer voor het beste album en haar hit ‘Hello’.

Strijd tussen Adele en Beyoncé
Vooraf was al wel duidelijk dat deze editie van de Grammy’s in het teken zou staan van de strijd tussen Adele en Beyoncé. Adele kon het dan ook niet laten haar bewondering uit te spreken voor haar zwangere collega. Die keek ontroerd toe hoe Adele aangaf dat niet zij, maar Beyoncé de Grammy voor het beste album had moeten krijgen. “Ik hou van je, ik heb altijd van je gehouden en ik zal altijd van je houden”, sprak een geëmotioneerde Adele tot haar idool. “Ik kan deze prijs niet accepteren.” Vervolgens kon de Britse zangeres het niet laten om haar Grammy voor het beste album door midden te breken om de prijs zo met Beyoncé te kunnen delen.

‘Lemonade’
Queen Bee werd zelf negen keer genomineerd, en maakte vooraf kans op de meeste prijzen. Uiteindelijk won ze er twee, onder meer voor de clip bij haar nummer ‘Formation’. Haar album ‘Lemonade’ won de prijs voor het beste album in het genre urban. David Bowie viel postuum in de prijzen. Zijn album ‘Blackstar’, en het gelijknamige nummer werden beide bekroond.

2017 59th Annual Grammy Awards, 23:05 – 01:40 uur, NPO 3

Deel: