Maar liefst twee avonden bestormde singer-songwriter Dilana (Smith) het podium van JJ Music House in Zoetermeer. Dilana is een onvervalste rockster met een enorme berg aan ervaring. Ze heeft twee Top 40-hits op haar naam staan en is ook ver buiten de Nederlandse landsgrenzen bekend. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse 44 jarige rockster reist de hele wereld over voor de muziek. Niet voor niets moest er vanwege de overweldigende publieke belangstelling op 17 februari jl., de dag ervoor nog een extra show ingelast worden.

Interactie

En wat een geweldige performance! Een uur lang vette rock met de Nederlandse Bonne v.d. Wal (basgitaar, achtergrondzang) en 3 jonge meiden uit Portugal Sonia Cabrita (drums), Filipa Amaro (gitaar en zang) en Mariana Rosa (gitaar), waarmee ze weer in contact kwam via haar Portugese echtgenoot. Vanaf de allereerste song ‘Holiday’ wordt al snel duidelijk dat Dilana niet alleen een geweldige zangeres is. Ook als entertainer is ze een topper. Ze beweegt van links naar rechts over het podium en heeft veel interacties met haar publiek. En hoe vol JJ Music House ook was, dat weerhield haar niet, om ook even zingend het publiek in te lopen. Deze onvervalste rockster weet als geen ander om van haar performance een echt spektakelstuk te maken! Samen met haar fans.

Nummers

Vrijwel alle songs deze avond zijn afkomstig van één van Dilana’s albums. Maar natuurlijk wordt ook de kortgeleden uitgebrachte single ‘Roxanne’ gespeeld, die Dilana’s succesvolste cover (van ‘The Police’) tijdens haar ‘Voice’ deelname was. Ook o.a. ‘My Drug’, ‘Somebody Else’ en een heavy coverversie van ‘Sweet Dreams Are Made Of This’ (Eurythmics) ontbraken niet.

‘The Voice’ 2016

Spraakmakend is zij door stemproblemen vorig jaar, naar zeggen, te vroeg uitgevallen tijdens ‘The Voice’ 2016. Na afloop van Dilana’s auditie knielde Waylon voor haar, en wellicht heeft dit destijds de doorslag gegeven bij Dilana, om voor Waylon te kiezen als haar coach. Haar dochtertje, dat spontaan een liedje begon te zingen op Nederlands grootste televisiepodium, maakte destijds ook veel emoties los bij het publiek. Tijdens de Knock-out fase kreeg Dilana heel erg last van haar stem, maar ze heeft zich door het liedje ‘It Must Have Been Love’ geknokt. Uiteindelijk nam het één na laatste talent, Jordan Roy, haar plek in en was Dilana’s ‘Voice’ avontuur daarmee geëindigd.

Levenswandel

Velen zullen nog haar optreden herinneren tijdens het Radio 538 programma ‘Evers Staat Op’ in het Olympische Sydney. ‘Wonderfool’ werd door de Nederlanders in de harten gesloten en inmiddels zijn andere nummers als ‘Breakfast in Central Park’, ‘Do You Know’ en ‘To All Planets’ stevige hits geworden. Dilana werd 44 jaar geleden in Johannesburg Zuid Afrika geboren, maar werkt en woont al decennia in de VS. In haar thuisland scoorde ze een nationale nummer één hit (‘Dancing in the moonlight’) met haar band Wozani.

Grote bekendheid ook verwierf ze in Amerika vanwege haar deelname aan de tv show ‘Rockstar: Supernova’, met Tommy Lee (Motley Crue), Jason Newstead (Metallica), Gilby Clarke (Guns n Roses) en Dave Navarro (Jane’s Addiction en Red Hot Chili Peppers). Ze eindigde destijds als tweede.

 

Na ‘Wondefull’ kwam in 2009 haar 2e cd (Inside Out’) uit. Niet veel later werd ze de 1e en enige zangeres in 2 tours voor de band ‘LA Guns’. In 2013, na een maand te hebben vertoefd in een studio in Seatle, kwam haar 4e cd uit. Ook schreef Dilana de muziek voor de film ‘Angel Camouflaged’, waar zij zelf een hoofdrol in speelt. In 2013 keert Dilana terug naar Nederland om haar album ‘Beautiful Monster’ te promoten. Sindsdien treedt ze weer regelmatig in Nederland op, vooral in kleine plaatsen en zalen.

Het voorprogramma werd verzorgd door ‘Alfa Female’. Een band die al 10 jaar bestaat. 4 vrouwen die besluiten dat een simpele basis maken belangijker is om een liedje uiteindelijk zo krachtig te krijgen dat het meteen in ieders hoofd blijft hangen. En dat gebeurde! Een voortreffelijke rockband, die werd bijgestaan door Koen van Dijk op de drums, om de tijdelijke honneurs waar te nemen voor Denise Develing, die haar moederschap voorlopig boven de band heeft verkozen.

Foto’s (c) Jerrold Mallee

 

 

Deel: