Zaterdag 11 maart a.s. treedt de Nederlandse formatie Sweet Bourbon & the Bourbonettes op in café de Gouden Leeuw te Nispen tijdens Nispenblues. Sweet Bourbon, een vijfkoppige Bluesrock band waarvan de muziek alles behalve sweet is. Het motto van de band is ‘steaming Blues, pounding Rock – not so sweet at all…’. De band speelt zowel met, als zonder de twee funky en soul klinkende Bourbonettes (Marjolijn de Buijzer en Eudia Purperhart).

Sweet Bourbon is een relatief nieuwe bluesband (2013) uit Gelderland, en bestaat uit een gemêleerd gezelschap van ervaren Bluesmuzikanten. De band heeft een stevig geluid, musiceert vol passie met uitstapjes naar Blues en Rock gerelateerde Roots. Naast eigen werk brengt de band gedreven nummers van onder andere Cream, Gov’t Mule, Matt Schofield, Peter Frampton, Bullfrog Blues Machine, Joe Bonamassa, etc.

Toetsenist Willem van der Schoof kreeg in 2015 de Dutch Blues Award Toetsenist uitgereikt. Sweet Bourbon speelt in Nispen met volledige bezetting, inclusief de dames de Bourbonnettes, die garant staan voor uitstekende backing vocals.

Deel: