Wie denkt dat alternatieve gitaarrock achter ons ligt heeft het mis. Dat bewees vrijdag 10 februari jongstleden Roza Parks. Roza Parks had wat te vieren en wel de release van hun nieuwe EP. De EP ‘Sound of a City’ heeft, als we de zanger mogen geloven, wat voeten in aarde gehad. Maar door onder andere de support van producer Mario Goossens (Triggerfinger, red.) is het project afgerond.

De band heeft een geheel eigen sound, echter invloeden van The Cure, U2, Killing Joke zijn aanwezig. De band opende sterk met het nummer ‘On the margin of the map’, wat de toon meteen zette. Met het nummer ‘Markers’ van hun nieuwe EP lieten de heren muzikale groei horen. In een stevig tempo namen de heren via nummers als ‘Longshore drift’, ‘My worries carry your autograph’ het publiek mee langs hun repertoire.

Roza Parks liet een eigen sound horen, iets dat we in de Belgische traditie al vaker hebben gezien en gehoord (K’s Choice, Triggerfinger). Kwalitatief goed, strakke baslijnen, scherpe drums in een combinatie met een heldere gitaargeluid.

Roza Parks laat een opvallend volwassen en compleet geluid horen dat goed in elkaar gestoken is. Puur en niet te rauw, melodieus met op de juiste moment rauwe emotie. Kortom een band waar we nog hopelijk nog meer van mogen horen. Opvallend was wel dat er vanuit de muziekscene in Belgie veel belangstelling voor het optreden bestond, dus wie weet een band die op Pinkpop absoluut niet mis zou staan en velen zou verbazen.

Deel: