Vorige week kondigde Universal aan dat ze een deal hadden gesloten met Prince’s estate over de rechten van de zanger’s nog niet uitgebrachte muziek. Het lijkt erop dat een deel van het materiaal dat verstopt lag in de Paisley Park kluizen nog steeds eigendom is van Warner Bros., echter, het label heeft aangekondigd dat ze deze zomer twee albums uit gaat brengen met niet uitgebrachte muziek van Prince.

Buiten deze twee albums heeft Warner Bros. ook een paar complete concert films uit de kluis gehaald. Ook hebben ze het plan om een nieuwe geremasterde versie van Prince’s klassieker ‘Purple Rain’ uit te gaan brengen. De details over wat de fans kunnen gaan verwachten zijn nog niet prijsgegeven , maar alle vijf zullen vanaf 9 juni verkrijgbaar zijn.

De aankondiging zat verstopt in een persbericht omtrent de lang verwachte terugkeer van Prince’s muziek tot de streamingdiensten. Klassiekers als ‘For You’ (1978), ‘Controversy'(1981), ‘1999’ (1982), ‘Sign ‘O’ The Times’ (1987), en ‘Purple Rain’ (1984) zijn vanaf heden via deze diensten beschikbaar.

Deel: