Deze maand vindt de negentiende editie van het Bluesfestival Delft plaats. Met ruim 70 gratis toegankelijke live-optredens op 17, 18 en 19 februari is dit evenement al enige jaren het grootste indoor bluesfestival van Nederland. In het komende bluesweekend staan diverse Specials in het programma.

Het Bluesfestival wordt op donderdagavond 16 februari voorafgegaan door een filmvoorstelling over het leven van bluesmuzikant Leadbelly. Deze voorstelling in Filmhuis Lumen wordt gecombineerd met een kort live-optreden van een gelegenheidstrio met Henk Koorn (Hallo Venray), Ferdinand Bakker (Alquin) en Henk de Kat (Les Chats Cadiens). Deze muzikanten brengen nummers waarmee Leadbelly bekend is geworden.

Op zaterdagmiddag kunnen bezoekers een keus maken uit een drumclinic van Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk en de immer populaire mondharmonica-workshop onder leiding van Hans de Vries.

Ook op zondag staan dit keer op diverse lokaties optredens gepland, met vanaf 11.00 uur een Vroege Vogels Bluesbrunch in Grand-café Moeke met live-muziek van het duo Willie B & the Blue Sparrow. Zondagmiddag is in café De Tobbe een platenbeurs te vinden, in combinatie met een swingend optreden van de TruTones.

Zoals bij eerdere edities verwacht Delft weer een groot aantal bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland die zich kunnen vermaken met een uitstekend programma vol met diverse stromingen uit de blues zoals bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues.

Deel: