De meest succesvolle Amerikaanse meidengroep uit de jaren 90 komt terug! Meer dan twintig miljoen albums verkocht, 7 MTV Music Awards en vele andere prijzen in de wacht gesleept en een voorbeeld voor andere R&B-supergroepen. Na een zeer geslaagde reünietoer vorig jaar komen de ‘Real Funky Divas’, beter bekend als En Vogue, opnieuw naar Nederland. Op 15 april 2017 staan de dames in Doornroosje.

Een carrière die inmiddels meer dan een kwart eeuw spant, zes albums en een zevende onderweg, wereldwijde tours en een lange lijst met prijzen. En Vogue heeft het allemaal en mag zich met haar unieke identiteit waarin stijl, elegantie en attitude worden gecombineerd met ijzersterke songs zichzelf met recht dé R&B-groep noemen die het genre nieuw leven inblies. Het is niet voor niets dat soortgelijke acts als Destiny’s Child, TLC en Pussy Cat Dolls En Vogue als grote inspiratiebron zien. Het geluid van de dames uit Californië werd wereldwijd omarmd met hits als ‘Hold On’, ‘Don’t Let Go’ en natuurlijk de knallers ‘My Lovin’ (You’re Never Gonna Get It)’, ‘Whatta Man’ (Samen met Salt ’n Pepa) en ‘Free Your Mind’ die ook in ons land niet van de radio waren weg te slaan.

Onuitputbare energie
Maar de groep biedt tegenwoordig meer dan alleen nostalgie. Dat merkte muziekblad OOR ook op toen het trio vorig jaar uitverkochte zalen in TivoliVredenburg en Paradiso aandeed. Single ‘Deja Vu’ van het nog te verschijnen album ‘Electric Cafe’ wordt door het tijdschrift aangemerkt als “één van de vele hoogtepunten van En Vogue’s show” dankzij de “in topvorm verkerende Cindy Herron” en de “typische samenzang waardoor de groep zo lekker klinkt”. Het blad is vol lof over de onuitputbare energie van En Vogue: “drie bonken energie waar het speelplezier van afspat, waardoor je als toeschouwer ook niet anders kunt dan meedansen.” Dit voorjaar komen de originele bandleden van het eerste uur Terry Ellis en Cindy Herron aangevuld met ‘Miss R&B’ Rhona Bennett opnieuw naar Nederland voor drie shows.

Een feest van herkenning
Een avond met En Vogue is dé kans om een wereldberoemde hitmachine live aan het werk en lekker los te gaan op het feest dat de powerdiva’s ervan maken met hun hits, dans-moves, grapjes tussendoor, medleys van diverse funk- en soul-hits en uitstekende nieuwe nummers.

Deel: