De progressieve rockband Riverside wist al meerdere malen eerder een uitverkocht Hedon (2009 & 2015) te imponeren en keert nu met de Towards The Blue Horizon Tour terug naar Zwolle! Sinds haar oprichting in 2001 bracht de band meerdere succesvolle albums uit, tourde zij als support van Dream Theater door Europa en headlinede zij zelf meerdere uitverkochte tours. In eigen land heeft Riverside op het Poolse Woodstock gespeeld voor meer dan een half miljoen mensen.

2016 Is een zeer bewogen jaar voor de band wanneer Piotr Grudziński, gitarist en goede vriend, plots overlijdt aan een hartstilstand. Het voortbestaan van de band lijkt ineens niet zo vanzelfsprekend meer. Maar dan verschijnt er eind dat jaar de plaat ‘Eye Of The Soundscape’, welke eervol wordt opgedragen aan Grudziński, en besluit de band verder te gaan als trio. Het vormt tevens een kennismaking met de sfeer van het aanstaande nieuwe album, dat dit jaar nog zal verschijnen.

‘Eye Of The Soundscape’ bestaat uit 2 cd’s en telt daarmee 13 nummers. Een onwetende voorbijganger zal daarbij verbaasd opkijken waarom dat over twee schijven wordt verdeeld, maar voor de liefhebber is het een onbetwistelijk gegeven dat deze Proghelden op een track de spanning gemakkelijk voor ruim tien minuten weet vast te houden met hun heerlijke atmosferische composities! Eén ding is zeker, na ongeveer 15 jaar bestaan is de rek er nog langs niet uit bij Riverside, in tegendeel, de band lijk alleen maar beter en beter te worden.

Deel: