Het Britse Sons of Kemet is ongetwijfeld één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. Inmiddels behoort dit kwartet tot één van de meest gevraagde festivalbands. Dat is niet zo vreemd, want de energie die van dit viertal loskomt is enorm aanstekelijk en zorgt altijd voor een goede vibe, zowel op grote festivals als intieme podia.

Met hun debuutplaat ‘Burn’ werd de Britse band meteen in de schijnwerper gezet. Het tijdschrift Jazzwise bombardeerde het Sons of Kemet tot één van de meest originele ensembles uit de recente Britse jazzgeschiedenis. Hun recente album ‘Lest We Forget What We Came Here To Do’ werd wederom laaiend enthousiast ontvangen. Ook in hun live-reputatie valt geen negatieve noot te bespeuren.

Dit unieke kwartet brengt zinderende en hypnotiserende muziek, vol met euforische en tranceachtige grooves. Aan de basis ligt een stevig ritmisch fundament, gevormd door twee drummers, genaamd Seb Rochford en Tom Skinner. Neem daarbij het pompende tubaspel van Theon Cross, de melodische insteek van saxofonist Shabaka Hutchings en ten slotte nog wat elektronica en je komt tot een revolutionaire mix van New Orleans vibes, Caribische folk, afrobeat en jazz. Concerten van Sons of Kemet zijn niet te missen: funky, krachtig, explosief en vooral adembenemend. Een uiterst populaire festivalband in het altijd gezellige Paradox, dat wilt u niet missen!

Sons of Kemet speelt op zaterdag 21 januari in Paradox.

Deel: