Het is vrij hard gegaan met de band Rondé, die in 2014 ontstond uit een schoolopdracht voor de Herman Brood Academie. Vanaf de single ‘Run’ is Rondé een bekende naam geworden door o.a. de benoeming als 3FM Serious Talent, tv-optredens bij o.a. DWDD, en de vele festivals waarop ze afgelopen 2 jaar hebben opgetreden. Twee andere radiohits volgden met ‘We Are One’ en ‘Why Do You Care’. Maar een debuutalbum liet lang op zich wachten. Maar nu is dat titelloze debuut er eindelijk.

Alle drie de voorgenoemde singles staan op het debuutalbum ‘Rondé’. Aangevuld met 10 nieuwe nummers. Waarvan de eerste albumtrack ‘City Lights’ (na opener ‘Why Do You Care’) gelijk verrassend begint met jaren ’80 synthpop intro en doet denken aan de Deense band Alphabeat. Ook het daaropvolgende ‘Go’ heeft een 80’s vibe. Misschien een beetje door de The Edge-achtige gitaarriff in het nummer. Terwijl ‘Do You Feel’ zo een dancetrack uit de 90’s had kunnen zijn. Ook ‘Headlights’ heeft dat en het heeft wel erg veel weg van hun eerdere single (en afsluiter van het album) ‘We Are One’.

Dat is een beetje een probleem dat over het hele album het geval is. Er staan prima catchy liedjes op die uitstekende radiohits zouden zijn. Maar wat lijken de nummers toch veel op elkaar. Als je het achter elkaar luistert zijn ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Enkel tegen het einde van het album zijn er twee nummers die het onderscheid maken: de ballads ‘Hunt Me Down’ en ‘Let This Moment Last’. Vooral dat laatstgenoemde nummer, een sobere track waarin zangeres Rikki Borgelt enkel op piano wordt begeleid, is een verademing tussen songs die bijna allemaal dezelfde opbouw hebben.

Een flop zal het debuutalbum van Rondé niet worden dankzij de singles die erop staan die allen goed zijn opgepakt door de radiozenders. Laten we alleen hopen dat een volgend album gevarieerder en spannender zal zijn. (7/10)(Universal)

Deel: