Na deelname aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent in 2014 brak de rockabilly-band Liptease in een klap door bij het grotere publiek. Terug naar de Fifties, daar kom je met deze coverband vanzelf uit: opgestoken haar met spuitbussen vol haarlak, suikerspinnen, vetkuiven en een vet potje rock ’n roll / rockabilly. Liptease bestaat uit de zangeressen Foxy Sjharlie (Sjharlie Vos), Candy Randy (Randy Soearno) en Wild Cat Katie (Katie van Stenis). Daarnaast Jesse van der Heijden (Jesse James) op contrabas, gitarist Wesley Nuis (WahWah Wes) en last but not least drummer Marc Burger (Banging Burger). Deze avond in Cloud Nine van Tivolivredenburg was Liptease ook vergezeld van een 13-koppige bigband, waarvan een aantal leden ook meespeelden met het voorprogramma, de Utrechtse Studenten Bigband (USBB).

De USBB mocht zoals gezegd de spits afbijten, en dat deden zij met verve: zangeres Karen Veenstra zong met een krachtige stem allerlei jazz-nummers, maar ook popnummers zoals ‘Voodoo Surf’. Als laatste lied werd het eigen geschreven nummer van studenten introductie week UIT 2016 gespeeld en gezongen, genaamd ‘UIT is AAN’, een up-tempo song.

Liptease staat gelijk aan een avondje show, en dat maakten ze waar: veel humor en geklets tussen de nummers door, contrabassist Jesse die vond dat hij beter kan zingen dan de 3 zangeressen, maar dan ernstig vals zong en snel weer achter de contrabas gezet werd, de publieksparticipatie waarbij het publiek keihard ‘Fireball’ moet roepen, het was er allemaal. Omdat het een kerstshow is, verruilden de dames halverwege de set hun lange zwarte broek en zwart glitter-topje voor Santa-jurkjes. Daarmee konden de kerst-covers natuurlijk niet achterwege blijven, het was immers een kerstshow! ‘Last Xmas’, ‘Rocking around the Christmas Tree’ en ‘All I want for Xmas’ werden als een warme deken over ons heen gelegd, het voelde heerlijk huiselijk. Naast kerst-covers werden onder andere ook covers van Metallica (‘Nothing else Matters’), Pharrell Williams’ ‘Happy’ en Lou Bega’s ‘Mambo Nr 5’ gespeeld, gewoon omdat het kon.

Foxy Sjharlie, Candy Randy en Wild Cat Katie lieten aan het einde van de avond nog een keer van zich horen met HET kerstlied bij uitstek, ‘Merry Xmas Everybody’.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: