Superster Robbie Williams kwam eind september plots met de aankondiging van zijn nieuwe album ‘Heavy Entertainment Show‘. Alweer het elfde studioalbum van Robbie. Zijn vorige studioalbum ‘Swings Both Ways’ dateert alweer van 2013, dus het werd wel weer eens tijd.

De openingstrack gelijknamig aan het album ‘The Heavy Entertainment Show’, zou zo maar een openingsnummer kunnen zijn van een theaterstuk. In dit nummer laat Robbie zich van zijn beste kant zien, het is een pakkend nummer voorzien van leuke afwisselingen, van piano tot aan schetterende trompetten.

Het vervolg van de cd is gevarieerd, jazz, rock en country zijn onder andere de muziekstijlen welke mede tot stand kwamen door o.a. schrijver en producer Guy Chambers en Stuart Price. Daarnaast schrijven onder andere ook Ed Sheeran, John Grant, Brandon Flowers en Jewel mee.

Het nummer ‘Bruce Lee’ heeft iets weg van the Electric Light Orchestra. Het is niet het beste nummer van de cd. Ook zijn de invloeden van Bon Jovi te horen in pakkende nummer ‘Mixed Signals’. Het fijn in het gehoor liggende ‘Sensitive’ was daarbij een mooie opvolger geweest van de eerste single van de plaat, ‘Party Like a Russian’. Met het laatste nummer ‘Marry Me’ (dat alleen op de deluxe editie staat) zal Williams de nodige lampjes de lucht in, en meezingend vrouwelijk schoon krijgen.

Het elfde album van Robbie Williams is zeker niet zijn beste album maar wel voorzien van voldoende ‘entertainment’. Van de vele nieuwe nummers op het album hebben verschillende nummers raakvlakken met wat ouders hits van Robbie. Hier en daar hoor je met weinig verbeeldingskracht hits als ‘She the one’ en ‘Angels’. Het reguliere album eindigt met ‘Sensational’, op de luxe editie staan nog een paar poppy nummers, die zeker wel aan te raden zijn. ‘The Heavy Entertainment’ mag zeker niet ontbreken in de muziekcollectie van de gemiddelde Robbie-fan. (7/10) (Columbia / Sony Music Entertainment)

Deel: