Wekelijks komen er bij Maxazine vele tientallen albums binnen. Het is echter onmogelijk ze allemaal te behandelen, vandaar dat we een aantal albums uit de lijst hebben genomen en hieronder kort bespreken. Deze week nemen we samenvattingen van recensies van Sick Of It All en Factor…

Sick Of It All – When The Smoke Clears

press_cover_01De New Yorkse hardcore band Sick Of It All bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden voor een feestje. De band ging weer eens op een Europese toer en was o.a. te zien in de Amsterdamse MelkwegTer ere van dit 30-jarig bestaan heeft de band een EP uitgebracht, de EP ‘When The Smoke Clears’ telt vijf nummers en verscheen op 4 november via Century Media Records. ‘Doomed Campaign’ is een nummer dat lekker in het gehoor ligt, met een fijn punky refrein. Ook in dit nummer hebben de mannen weer een boodschap. ‘Blood & Steel’ en ‘Fortress’ zijn nummers die nagenoeg naadloos aansluiten bij de eerder genoemde nummers: snel, agressief met background vocals met een punk vibe. De meeste agressie is te horen in ‘Black Venom’ waar Lou op het einde zijn gal spuit in een bijna metalcore stijl. Een lekkere EP, verkrijgbaar op CD of 10″ vinyl en voor de fan een niet te missen release. (8/10) (Century Media Records) (Door: Erik van Dijk, RockMuZine.nl)

Factor – Lucky Numbers

FactorDe vijf bandleden van Factor zijn al jarenlang actief in de muziek. ‘Lucky numbers’ is in deze samenstelling echter hun debuutalbum. Als eerste hoor je een paar zachte solo tonen uit de saxofoon,waarna de titeltrack een laidback blues vervolg krijgt, met jazzy invloeden. ‘Don’t explain’ is een langzaam gezongen en gespeeld jazzy nummer. Niet alleen langzaam, maar ook zacht gespeeld. Zo te horen beroert John Rietberg zijn drums met de gardes. Helaas is er een lichte ruis te horen. ‘Inner soul’ is één van de nummers waarbij gitarist John een vocale bijdrage levert. Een groot bereik heeft hij niet, maar zijn stem past bij de muziek. Ondanks het pakkende, stampende blues rock ritme dat volgt, weet Factor het verrassende effect niet vast te houden. De basis van deze 13 nummers is deels geïnspireerd op eerste helft vorige eeuw, waarbij de beeldkwaliteit (nog) niet optimaal was. Doordat de muziek veelal laidback is, zou Factor ook in bepaalde eetgelegenheden en lounge bars live kunnen spelen. Het muzikale kunnen is er wel degelijk, maar doordat de geluidskwaliteit op de cd lang niet overal goed is, komen de muzikale kwaliteiten minder tot uiting. (6,5/10) (Blues Company) (Door: Esther Kessel – Tamerus, BluesZine.nl)

 

Deel: