Het grootste Europese muziekhoogtepunt vindt dit jaar in Nederland plaats. De MTV EMA worden namelijk in Ahoy Rotterdam uitgereikt. Onder de kanshebbers bevinden zich ook een aantal Nederlanders. Weet jij wie? Diverse grote sterren vanuit de hele wereld komen naar Rotterdam om op te treden tijdens de MTV EMA. Aan zangeres Bebe Rexha de taak om de presentatie te verzorgen. Extra spannend voor de Amerikaanse met Albanese roots, want ze is ook genomineerd voor twee awards.

Nederlandse kanshebbers
Elektronische muziek is iets waar Nederland op dit moment groot in is. Martijn Garritsen, beter bekend als dj Martin Garrix, werd dit jaar de nummer 1 in de Dj Mag top 100 en is genomineerd in de categorie ‘Best Electric’. Vorig jaar won hij de felbegeerde prijs. Ook Nick van de Wall, alias Afrojack, maakt kans op een prijs in dezelfde categorie. Beide heren gaan ook draaien tijdens de awardshow.

Optredens
De Nederlandse dj’s zijn uiteraard niet de enige die een optreden weggeven. De ene na de andere muzikant werd afgelopen week bekendgemaakt. Kings of Leon, Bruno Mars, OneRepublic en Shawn Mendes zijn een aantal namen die in de line-up staan. En dat allemaal gedurende één show in ons kleine kikkerlandje.

Zes nominaties
Vorig jaar vlogen de sterren massaal naar Milaan, waar Justin Bieber met vijf prijzen naar huis ging. Dit jaar krijgt Beyoncé de mogelijkheid om Justins prijzenkast te verslaan met maar liefst zes awards. Ze is namelijk genomineerd in de categorieën ‘Best Video’, ‘Best Female’, ‘Best Live Act’, ‘Biggest Fans’, ‘Best US Act’ en ‘Best Look’. Grote kans dat de wereldster in ieder geval met één prijs naar huis gaat. Kleine domper op de feestvreugde: het lijkt er vooralsnog niet op dat Queen Bey naar Nederland komt.

2016 MTV EMA Red Carpet Show, 21:00 – 23:00 uur, MTV

Deel: