Op 25 november komt Ali B met een geheel nieuw album getiteld ‘Een Klein Beetje Geluk’, tien jaar na de release van zijn laatste album. Op dit album zijn bijzondere samenwerkingen te horen met onder andere Ronnie Flex, Mr. Polska, Willie Wartaal, Nielson en Sevn Alias. Een groot gedeelte van het album is geproduceerd door Jack $hirak (bekend van Drank & Drugs). Daarnaast zijn er muzikale bijdragen van Spanker, Project Money, Memru, Brownie Dutch en FBI.

Gedurende de afgelopen tien jaar is Ali altijd de drang blijven voelen om zijn steentje bij te dragen aan de Nederlandse rapscene, die getuige de recente successen van o.a. New Wave en Broederliefde nog altijd volop aan het groeien is. Echter was daar nauwelijks tijd voor vanwege het feit dat Ali B naast rapper ook een succesvol cabaretier en TV-maker is. Er is veel veranderd sinds de tijd van zijn eerste successen, zoals ‘Leipe Mocro Flavour’ en ‘Rampeneren’. De scene is volwassener geworden en cijfers tonen aan dat er meer en meer geluisterd wordt naar Nederlandse rap. Ali wil hier zijn bijdrage aan leveren en wil ook op muzikaal vlak laten zien dat hij van meerwaarde is voor de scene. Ali leert van de nieuwe lichting maar deelt ook zijn ervaring met hen. Hij brengt gevestigd en nieuw talent samen, zoals bijvoorbeeld Glen Faria (ook bekend als MC Fit) en producer Jack $hirak op het nummer ‘Gekke Kleine Jongen’, de eerste track van zijn album.

Voor de totstandkoming van ‘Een Klein Beetje Geluk’ vertrok Ali B in 2015 met een paar muzikale vrienden naar Valencia om zich daar volledig te wijden aan het maken van nieuwe muziek. Sinds dat begin kwamen er gaandeweg al wat nummers naar buiten. Zo bracht hij met Boef en Sevn Alias het straatanthem ‘Een Klein Beetje Geluk’ uit, werkte hij op ‘Mensen Redden’ samen met Lijpe en Kenny B, en was laatstgenoemde ook medestander op de hit ‘Let’s Go’ samen met Brace. Deze track bereikte binnen korte tijd de platina status en heeft inmiddels meer dan zeven miljoen streams op Spotify behaald. Ook met andere tracks werd succes behaald: ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ ft. Ruben Annink en ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ ft. Diggy Dex behaalden beiden de platina status.

Ali zegt: “Wat mijn album betreft leg ik de lat ook hoog: ik wil niet zomaar nieuwe muziek uitbrengen. Ik volg wat er nu in de muziekindustrie gaande is en erken dat er andere wetten gelden in een streamingwereld dan hoe dat met mijn eerste album was. De nieuwe generatie artiesten is in de totstandkoming van dit album heel belangrijk geweest. Zij zijn jongvolwassen en hebben een noodzaak om muziek te maken. Het is puur en spontaan. Door zoveel verschillende samenwerkingen met verrassende combinaties is het een veelzijdige plaat geworden. Ik wil altijd blijven verrassen en dat is volgens mij wel gelukt”.

Tracklisting ‘Een Klein Beetje Geluk’:
‘Intro’
‘Gekke Kleine Jongen’ ft. Glen Faria (prod. Jack $hirak)
‘Een Klein Beetje Geluk’ ft. Sevn Alias & Boef (prod. Jack $hirak)
‘Dat Is Money’ ft. Ronnie Flex (prod. Jack $hirak)
‘Pimp Ze’ ft. Polska & Willy Wartaal (prod. Jack $hirak)
‘Douane’ ft. Adje, Josylvio & Sevn Alias (prod. Jack $hirak)
‘Interlude’
‘Laten Vallen’ ft. Jandro & Idaly (prod. Jack $hirak)
‘Mensen Redden’ ft. Kenny B & Lijpe (prod. Jack $hirak)
‘Waarheid Op Straat’ ft. Glen Faria (prod. Jack $hirak)
‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ ft. Diggy Dex (prod. Project Money)
‘Glimp Van De Duivel’ ft. Nielson (prod. Project Money & Jack $hirak )
‘Als Ik Met Je Ben’ ft. Ronnie Flex & I am Aisha (prod. Jack $hirak & Brownie Dutch)
‘Let’s Go’ ft. Brace & Kenny B (prod. Spanker)
‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ ft. Ruben Annink (prod. FBI)

Deel: