Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: St. Tropez in Paard Van Troje

Concerttip donderdag 29 september: St. Tropez in Paard Van Troje

Punk heeft niets te zoeken in St. Tropez? Luister maar eens naar de verrukkelijke ‘yachtpunk’ van de Amsterdamse band St. Tropez, dan hoor je wel degelijk een fascinatie voor de jetset…
Je geschiedenisleraar had het fout: het waren de Engelsen die St. Tropez als eersten op de kaart zetten. Een schrijver van het Engelse indieblog ‘DIY’ wijst haar lezers op het geniale EP-debuut van de band. De grote vraag die opborrelt: Wie zitten er nu in hemelsnaam achter die lekkere vuile, doch hoogstaand kwalitatieve punkrock? De bandfoto geeft weinig weg, de bio verklapt enkel: “Four guys making garage punk in a gay sauna by the canals of Amsterdam.” Zo.

Het blijken de – voormalig – bandleden van Go Back To The Zoo, die echter liever niet meer in dergelijke hokjes gestopt willen worden. St. Tropez combineert een beetje van The Black Lips’ baldadigheid en de catchy postpunkdeuntjes van Public Access T.V. Wordt het toch weer een beestenbende hoor, vanavond.

Op 26 augustus kwam het debuutalbum uit, welk wordt ondersteund door een tour in Nederland. Op 29 september stopt de jacht in het Paard van Troje. Vol verwachting klopt ons hart!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: