Op maandag 17 oktober komt Zucchero naar Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. Zojuist is bekend geworden dat niemand minder dan Marco Borsato als speciale gast acte de présence zal geven op de avond. Welke nummers Borsato mee zal zingen met Zucchero houden de heren nog een verrassing.

Vorig jaar was Zucchero nog te gast bij de eerste helft van de in totaal 12 uitverkochte Symphonica in Rosso concerten die Borsato in 2015 en 2016 in de Ziggo Dome gaf.

Marco Borsato zegt blij te zijn met deze mogelijkheid weer met Zucchero op het podium te staan: “Natuurlijk grijp ik de kans om nog een keer te mogen zingen met mijn jeugdheld Zucchero Fornaciari met beide handen aan! Ik bewaar bijzonder warme herinneringen aan zijn gastoptreden tijdens Symphonica in Rosso en beschouw het als een eer een kleine bijdrage aan zijn show te mogen leveren. Ik heb er dan ook ongelofelijk veel zin in!

Ook Zucchero kijkt uit naar de avond:”Ik ben ongekend enthousiast om op 17 oktober weer in Amsterdam te spelen. De Ziggo Dome is misschien wel mijn favoriete zaal van Europa. Ik heb dan ook de best mogelijke band samengesteld voor deze show. Ik kijk ernaar uit mijn vriend Marco Borsato te ontvangen. We hebben zo veel lol gehad tijdens de Symphonica in Rosso concerten! Marco is een uitzonderlijke artiest.

Adelmo Fornaciari, de echte naam van Zucchero, kent een lange en diverse carrière. Al in 1983 neemt hij zijn eerste studioalbum ‘Un Po di Zucchero’ op, en in het voorjaar van 2016 bracht hij zijn twaalfde studioalbum “Black Cat” uit. In de tussentijd scoorde hij hits met onder andere ‘Donne’, ‘Senza una Donna’, ‘Diamante’ en ‘Il Volo’ en verkocht hij als één van de grootste Italiaanse artiesten meer dan 50 miljoen albums wereldwijd.

Zucchero sloot gisteren een unieke serie van maar liefst 11 concerten in de prachtige Arena Di Verona, in Verona, af.

Deel: