Dit najaar verschijnt  ‘Listen Without Prejudice 25’ , een opnieuw gemasterde versie van het album uit 1990.  De heruitgave zal daarnaast bestaan uit het nog niet eerder uitgebrachte MTV Unplugged album uit 1996, mixen van de albumtracks, b-sides, op DVD een TV special uit 1990 en de MTV 10th Anniversary uitvoering van ‘Freedom! ’90.

‘Listen Without Prejudice Vol 1.’ was het tweede soloalbum van George Michael, opvolger van het debuutalbum ‘Faith’.  Dit tweede studioalbum verscheen op de eerste plaats van de Engelse charts, werd bekroond met vier keer platina en belandde wereldwijd in de top tien van de albumlijsten. In Nederland behaalde de cd de platina status. ‘Listen Without Prejudice Vol. 1’ is nog altijd een tijdloos album met hits als ‘Freedom’,’ Praying For Time’, ‘Mother’s Pride’ en ‘Cowboys & Angels’.

De single, ‘Freedom! ’90’, werd uitgebracht met een nu legendarische videoclip waarin George Michael zelf niet te zien was, uit protest tegen zijn platenmaatschappij, maar de tekst liet playbacken door vijf supermodellen; Noami Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Cindy Crawford.

Ter ere van de heruitgave brengt Sony Music, in samenwerking met de BBC en Channel 4, dit najaar de film ‘Freedom: George Michael’ uit. In deze film vertelt George Michael over het ontstaan en maken van ‘Listen Without Prejudice Vol 1’, zijn persoonlijk verhaal over het verliezen van zijn levenspartner en de rechtzaak met Sony Music. De film bevat ook interviews met o.a. Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallagher, Mark Ronson, Tony Bennett, Mary J Blige, Jean Paul Gaultier en Ricky Gervais.

Deel: