De Rotterdamse band Marvin Dee heeft de data van hun najaarstour bekendgemaakt. De band zal in november en december een korte tour maken langs acht Nederlandse zalen. Ze blijven niet alleen in eigen regio, ook verdere locaties als Sneek en Aarle-Rixtel staan op de planning. Hun ’thuiswedstrijd’ spelen ze in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen, waar ze de tour afsluiten.

Op 14 november staat de Rotterdamse band Marvin Dee in Paradiso. De band kondigde dit optreden eerder al aan toen zij te gast waren op NPO Radio 2. De kaartverkoop is direct gestart. Kaarten voor de show kosten slechts 5 euro en zijn te koop via de sites van Paradiso en Ticketmaster. Donderdagnacht zijn er kaarten te winnen voor het optreden bij Marisa Heutink in het programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Vandaag zijn nog zeven data aan hun agenda toegevoegd. Tijdens deze tour wordt de band gesteund door Maxazine.nl.

Marvin Dee is ooit begonnen als Singer-Songwriter, maar inmiddels gewoon een band. De band combineert Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms theatraal. Op 24 oktober bracht de band hun tweede EP “If Only Brief” uit. Op 17 juni verscheen de laatste single van de EP: ‘Northern Light’. ‘Northern Light’ is een zomerse, funky pop-track waarvan de band een speciale radio-edit liet maken voor de radio. Naar aanleiding van deze track werd de band twee keer uitgenodigd om live te spelen in de studio van NPO Radio 2. Nu gaat de band op tour door heel Nederland om hun EP en single te promoten, en om zichzelf te presenteren aan het publiek als veelzijdige live-band. Volgend jaar hopen zij een live-album uit te brengen van deze tour.

In 2012 begon Marvin Dee serieus als zelfstandig singer-songwriter. Al snel sloot gitarist Rick Beekman zich aan om een akoestisch duo te vormen; inmiddels zijn de twee perfect op elkaar ingespeeld. Maar Marvin droomde er altijd al van om in uitgebreide bandformatie op te treden net zoals zijn grote inspiratie Dave Matthews. Binnen een jaar groeide het duo dan ook uit tot een volwaardige band met de toevoeging van Quintijn Kuypers op de basgitaar, Bram Gorel op drums, en live aangevuld door verschillende gastmuzikanten. Tijdens deze tour zal Cas Ronckers (De Beste Singer Songwriter van Nederland, 3FM Serious Talent) de band live voorzien van backingvocals.

Dit is een band waar we binnenkort alleen maar meer van gaan horen. Houd ze in de gaten, en zorg dat je ze gaat zien in november of december!

Vergelijkbare artiesten en invloeden: The Common Linnets, Mumford and Sons, Peter Gabriel, Sting, Dave Matthews Band, Jason Robert Brown, Josh Groban, Gavin DeGraw

Tour Data:
6 nov                    De Waag                            Delft
14 nov                  Paradiso                             Amsterdam
26 nov                  Ex-Voto                             Voorhout
27 nov                   Lewinski                           Sneek
2 dec                     Klokgieterij                      Aarle-Rixtel
9 dec                     The Box                             Katwijk
15 dec                   Hofman Café                    Utrecht
16 dec                   Kroepoekfabriek             Vlaardingen

Deel: