Douwe Bob had de tent ramvol staan met jonge meisjes die uit volle borst meezongen en hartjesgebaren maakten. Vooral zijn songfestivalhit ‘Slow down’ deed de hele tent weer meedeinen. Hij had genoeg tempowisselingen om te blijven entertainen gedurende de hele set. Na afloop stond er een erg lange rij met meisjes die nog even lippenstift opdeden voordat ze Douwe een handtekening gingen vragen.

Indian Askin was qua programmering wat later op de dag wat beter tot zijn recht gekomen, nu was het te warm om helemaal los te gaan op hun muziek.

Indian AskinLucas Hamming bedankte de zonnekoningin voor het mooie weer. Hij had zoals altijd de nodige energie die hij overbracht op het publiek.Lucas Hamming Appelpop

De grote tent stond klaar voor De Jeugd Van Tegenwoordig. Toen de mannen opkwamen kon het feest beginnen! De hitte in de tent voorkwam niet dat iedereen uit zijn dak ging. Vooraan werd rijkelijk water uitgedeeld om de boel af te koelen.

Jeugd van Tegenwoordig Appelpop

Birth Of Joy knalde op een andere manier. De gitaren klonken fors op het veldje. De jeugd zat in de tent bij het feestje van de Jeugd, de ietwat oudere jeugd bevolkte het terrein bij het Blossom-podium. Gitaar, drum en een orgel waren meer dan voldoende om te rocken!

birthofjoy4Broederliefde stond vast in het verkeer en kon helaas daardoor niet optreden. Een dj draaide muziek om het gat op te vullen. Wel heel veel bassen, zelfs met oordoppen klonk het enorm hard. Toch jammer daarmee je gehoor te verknallen. Om de gemoederen te koelen was het nodig om water te sproeien over het publiek. Een flinke teleurstelling was het voor het jonge vrouwelijke publiek die met vele verzoeken om een meet & greet klaar stonden.

Mijn gedachte was dat Alex Vargas een beetje verloren zou staan op het rockpodium, niets was minder waar! Eerder dit jaar in de Stevenskerk, tijdens de vierdaagse feesten, klonk het te hard voor die omgeving, maar hier kwam hij prima tot zijn recht. Al was het lastig opstarten zonder de samples, hij had problemen nadat hij op Pukkelpop opgetreden had.Alex Vargas AppelpopDe Staat stond! Met zoals gebruikelijk een strakke live-performance wisten ze ook in Tiel van zich te laten horen. Jammer voor de foto’s dat ze pas naar voren kwamen toen de pers al weg was.

De Staat AppelpopNa dat geweld was het nu tijd voor iets rustigers. Weer een door 3FM geplugde band on stage, Causes. Vorig jaar stonden ze er ook, zonder veel interactie kwam het toch over.

Causes AppelpopGuus Meeuwis deed wat hij moest doen, het publiek meenemen, zonder dat dat nou echt gemeend overkwam. Helaas bleef de afstand tot het publiek groot ondanks dat ze uit volle borst meezongen, iets minder hard dan bij Marco Borsato gisteren. Het stond wel helemaal tot aan de dijk bepakt met mensen.

Guus Meeuwis AppelpopEen van de laatste optredens van Peter Pan Speedrock, al had ik dat eerder gehoord… Ze gaven alles zoals je bij hun optredens gewend bent.

Peter Pan SpeedrockBalthazar uit Vlaanderen in de rook en mist. In het publiek waren mensen die hun songs meezongen.

Balthazar AppelpopChef Special stond nog op het menu als toetje van de feesteditie. Ze brouwden zoals verwacht een heerlijke mix van relaxte klanken. Ze waren een beetje zenuwachtig, vertelde Joshua, om weer in Nederland op een podium te staan na hun Amerikaanse tour. Een mooie en goede afsluiter van de 25ste Appelpop!

Chef Special AppelpopDank aan alle vrijwilligers en medewerkers die het toch maar weer mogelijk gemaakt hadden om het festival nog steeds gratis toegankelijk te houden, zodat dit het grootste gratis meerdaagse festival is en blijft! Hulde! Op naar nummer 26.

foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: