Editors is een van de grootste namen op de vierde editie van Best Kept Secret, het muziekfestival in Hilvarenbeek. Een registratie van het optreden van de Britse band, plus nog veel meer uit de bossen van de Beekse Bergen, zie je vanavond. Een bomvolle bak topacts vanuit de bossen bij Hilvarenbeek. Op de tweede dag van Best Kept Secret staan onder meer Air, Bloc Party en Caribou op het programma. Dagafsluiter is Editors, een van de grote publiekstrekkers van het festival bij safaripark Beekse Bergen.

Festivalklassieker
Deze band draait al sinds 2003 mee in het indie-circuit en is sinds de eerste cd een publiekslieveling op festivals. Hun debuutsingle ‘Munich’ is uitgegroeid tot een festivalklassieker en dat geldt ook voor het opzwepende ‘Papillon’, van het derde album ‘In this light and on this evening’. Vorig jaar verscheen het vijfde album van de groep rond Tom Smith, de charismatische zanger met het duistere stemgeluid. De band zal op Best Keep Secret ongetwijfeld veel werk van ‘In dream’ spelen.

Live verslag
De VPRO brengt live verslag uit van Best Kept Secret, met fragmenten van optredens en interviews met de artiesten die aanwezig zijn op het muziekfestival. De presentatie is in handen van Tim den Besten, bekend van het jeugdprogramma Beestieboys en het real-life-experiment Super stream me. Hij doet het dit jaar samen met Eva Cleven, dj bij het radiokanaal FunX.

Best Kept Secret, 22:50 – 00:30 uur, NPO 3

Deel: