Na 25 jaar keert er weer livemuziek terug naar de Jaap Edenbaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Wereldberoemde sterren als ABBA, The Cure, Marvin Gaye, Bob Marley, UB40, Dire Straits, John Denver, Iron Maiden en Run D-M-C waren destijds te zien op de beroemde ijsbaan. Het terrein van de Jaap Edenbaan ademt nog altijd een unieke sfeer wat ertoe heeft geleid dat er deze zomer voor het eerst een aantal festivals plaatsvinden. Nieuw festival Japies Hof krijgt de primeur en brengt op haar eerste editie op zaterdag 2 juli een smaakmakend muzikaal programma naar deze bijzondere locatie.

De Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam opende in 1961 als derde 400-meterbaan in de wereld haar poorten voor publiek. In 1973 werd de Jaap Edenhal geopend maar niet alleen gebruikt voor schaatsevenementen; er vonden ook vele popconcerten plaats, waarvan de laatste in 1991.

Japies Hof is het eerste Nederlandse festival dat op zaterdag 2 juli een muzikaal programma koppelt aan een hoogwaardige gastronomische line-up. Nick Mulvey, Joep Beving, Tourist Le MC, Indian Askin en Joost van Bellen zijn slechts enkele namen uit de indrukwekkende muzikale programmering, waar sterrenchefs als Syrco Bakker, Pascal Jalhay en Richard van Oostenbrugge op laagdrempelige manier een deel van het gastronomische programma invullen.

Deel: