Op 17 juni, de dag van de vele nieuwe album releases, brengt ook Jake Bugg zijn nieuwe album ‘On My One’ voor het eerst ten gehore. Een wereldwijde tour, de druk van het schrijven en uiteindelijk zelf grotendeels produceren, zorgden ervoor dat Jake Bugg ditmaal 2 keer zo lang deed over zijn nieuwe album. De 22-jarige Britse singersongwriter maakte ons met z’n unieke stemgeluid en heerlijke folk country liedjes in 2011 al erg nieuwschierig naar zijn toekomstige ontwikkelingen in de muziek en we merkten al een klein progres op het tweede album ‘Shangri La’. De nieuwste aanwinst ‘On My One’ is dan wellicht ook een kleine tegenvaller, al zullen de fans er uiteraard niks op aan te merken hebben.

Ballads en tranentrekkers

Zo vinden we weer de vertrouwde ballads terug op dit album en kunnen de jonge meiden weer wegzwijmelen bij de tracks ‘Never Wanna Dance’ en de grote tranentrekker ‘On My One’. Opvallend aan deze openingstrack is de vrij emotionele tekst over Jakes ervaring met het beroemde muzikanten leventje, je eenzaam voelen bij een thuiskomen na 3 jaar fulltime touren.

Jake BuggGelukkig staan er niet alleen maar slowdown nummers op dit nieuwe album, het staat vooral vol met de bekende country/ folk/ hillbilly-achtige nummers die zo van de eerste 2 albums konden zijn overgebleven. Lekkere uptempo nummers waar Jake om bekend staat, maar vernieuwend of verrassend is het in ieder geval niet.

Jake Bugg toch vernieuwend

Toch is het album niet helemaal cliché te noemen, want de tweede single release ‘Gimme The Love’ gaf vernieuwing in de sound van Bugg. Wat meer electronica en wat meer power en patsboem daar was Jake weer voor eventjes terug op de radio. Helaas was deze single een beetje misleidend voor wat de rest van de plaat zou brengen. Wat mij betreft had Jake wat meer mogen experimenteren met een andere sound. Maar voor wie het vertrouwde Bugg-geluid prima vindt, het 30 minuten durende album is vanaf vandaag te koop. (6/10) (EMI)

Deel: