Drie jaar lang was het stil rondom de Rotterdamse groep LIRX. Vorige week verscheen ‘Wifey‘ als opvolger van de succesvolle singles ‘Vrijgezel‘ en ‘Superman’ uit 2012 en 2013. Maxazine sprak in thuisstad Rotterdam met Velli, Jegi en Shady, de drie leden van de in 2007 opgerichte Rotterdamse groep en trof drie gemotiveerde, zelfverzekerd en gedisciplineerde zangers. “We gaan knallen”.

LIRX werd opgericht in 2007. Oorspronkelijk bestond de groep met zeven leden. De groep omschrijft zichzelf als Nederlandstalige Caraïbische popmuziek. De singles ’Vrijgezel’ en ‘Superman’ uit 2012 werden meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube, werden veel gedraaid en geluisterd op Spotify lokale stations als FunX en waren succesvol op de Antillen en vooral in Suriname.

Waarschuwingsschot
Velli: “De single WIFEY is feitelijk ons eerste waarschuwingsschot. Want er komt de komende zomer nog veel meer aan. We zijn voornemens om de komende maanden nog zes singles uit te brengen, men moet weten dat we weer terug zijn. Daarnaast willen we veel gaan optreden. Op festivals en eind van het jaar ook in Curaçao” zo vult Jegi verder aan.

Topvorm
Drie jaar lang was het dus stil. De leden van LIRX omschrijven de afgelopen drie jaar als een kleine ‘dip’ waarin ze elkaar door hun dagelijkse werk nauwelijks zagen en op het luisteren naar de radio na geen aandacht besteedden aan hun passie, muziek. Drie maanden geleden besloten Velli, Jegi en Shady hun werk op te geven en zich volledig te storten op hun comeback. Gemotiveerd, vol energie en met Spartaanse discipline. “We eisen van ons zelf volledige fitheid. Onze comeback kan alleen slagen als we in topvorm zijn. Dat geldt voor zowel onze stem als voor ons lichaam”, aldus Jegi waarna Velli als een mooi bruggetje uitlegt waar de afkorting LIRX voor staat: Lyricaal Innovatieve Rotterdamse Xentriekelingen

Op liefde gericht
“Het schrijven van liedjes is een natuurlijk proces” aldus Velli die zelf graag luistert naar artiesten als Drake en Marco Borsato. “We praten veel en inspireren elkaar. Vaak komen we dan op een onderwerp dat ons alledrie raakt. Vervolgens zoek ik er in de studio en op mijn keyboard akkoorden bij en schrijven we tekst. In het Nederlands en vaak met een vleugje Papiamento, onze moedertaal”. Velli: “Wij zingen in het Nederlands omdat we nu eenmaal in Nederland wonen. Maar wel altijd met een swingende Caraïbische vibe. We richten ons echter altijd op liefde gericht. Hiermee zijn we uniek in Nederland”.

‘Wifey’ is na enkele dagen duizenden keer bekeken. LIRX gaat knallen deze zomer.

Deel: