Emerson, Lake & Palmer was een van de meest succesvolle, innovatieve en baanbrekende Britse groepen uit de gouden eeuw van de progressieve rock. Naast spectaculaire live shows met geavanceerde technologische hoogstandjes en de show van de mannen zelf, hebben ze ook een reeks aan albums uitgebracht welke wereldwijd miljoenen exemplaren verkochten. In 2016 en 2017 zal BMG de nalatenschap van de band eren met een uitgebreide reeks van re-issues waarbij de negen studio albums en de verschillende live en verzamel albums de aandacht krijgen die ze verdienen.

Nieuwe en oude fans kunnen nu opnieuw genieten van de muziek van Emerson, Lake & Palmer omdat hun albums uitgebracht worden in verschillende formaten; op CD en verschillende downloads zoals digitaal, high defenition digitaal en speciaal gemastered voor I-tunes, maar ook op vinyl. Vinyl liefhebbers zullen blij zijn dat, op speciaal verzoek van Greg Lake, de LP’s uitkomen op 140 grams vinyl om zo te verzekeren dat ze de beste high quality geluid bevatten. Op de binnenhoes staat een uitleg van Greg Lake over de reden hiervoor.

Hun opmerkelijke stijl waarin ze hun originele compostities mengen met rock, jazz, folk en klassieke invloeden, werd vol passie en met veel integriteit uitgevoerd door de oorspronkelijke leden Keith Emerson, Greg Lake en Carl Palmer. De verbazingwekkende mix van melodieuze songs, dynamische arrangementen, muzikale vakmanschap en opwindende sound vergrootte de publieke belangstelling voor progressieve rock in het algemeen en gaf ELP een enorme internationale uitstraling en leverde ze jaren van stadion tours op en album verkopen van meer dan 40 miljoen.

Emerson, Lake & Palmer scoorde ook grote hits met ‘Fanfare For The Common Man’, ‘Lucky Man’ en de live versie van ‘Peter Gunn’. Hun 21 minuten durende epische track ‘Tarkus’ wordt beschouwd als een mijlpaal in de Prog Rock geschiedenis. In Nederland had Emerson, Lake & Palmer maar liefst 5 top 10 albums. Vanaf 29 juli verschijnen de re-issuea op cd, digitaal en op vinyl, te beginnen met de eerst drie albums en een nieuw album, ‘Emerson, Lake & Palmer – The Anthology.’

Deel: