Singer-songwriter Birdy komt in het najaar terug naar Nederland met haar clubshow en wel op 7 oktober naar TivoliVredenburg en op 8 oktober naar 013. Eind april stond Birdy twee keer in een uitverkocht Paradiso waar ze o.a. nummers van haar nieuwe CD ‘Beautiful Lies’ ten gehore bracht. De Britse muzikante debuteerde vijf jaar geleden met haar cover van Bon Iver’s ‘Skinny Love’ en timmert sindsdien hard aan de weg met prachtig eigen materiaal. Haar single ‘Keeping Your Head Up’ bestormt de hitlijsten en wordt veelvuldig gedraaid door de radiostations. Kaarten voor beide shows zijn te koop via www.ticketmaster.nl.

Kleine meisjes worden groot en ook al is Birdy nog maar negentien, haar muziek klinkt volwassener dan ooit.  Als de single ‘Keeping Your Head Up’ van het op 25 maart verschenen album ‘Beautiful Lies’ iets verraadt, dan is het wel de groei die de Britse heeft gemaakt sinds haar laatste album ‘Fire Within’ uit 2013. En dat vindt ze zelf ook: “Beatiful Lies is mijn coming-of-age album, waarop ik zowel mijn goede als slechte ervaringen van de laatste jaren als inspiratie heb kunnen gebruiken bij het schrijven van de nummers. Ik ben nog nooit zo zelfverzekerd en trots geweest tijdens het maken van een plaat, van het schrijven en produceren tot het artwork. Het album gaat over het vinden van licht in donkere tijden en het overwinnen van momenten waarin je je compleet verloren waant.” Haar CD ‘Beautiful Lies’ is meer dan een collectie van liedjes, het is het geluid van een jonge vrouw die haar vleugels uitslaat en durft te vliegen.

Geleidelijk aan neemt Birdy het heft in eigen handen: waar haar debuutplaat slechts één eigen compositie kende heeft ze nu duidelijk gekozen voor een koers met alleen eigen materiaal. De volwassen sound die ze eerder liet horen, heeft ze doorontwikkeld. De single ‘Keeping Your Head Up’ is een uptempo nummer, maar wel met de onmiskenbare singer-songwriter vibe die Birdy kenmerkt. De single werd door Birdy gereleased via Facebook en werd in slechts drie uur bekeken door 750.000 mensen, de teller staat inmiddels op ruim zeven miljoen views!  Daarnaast heeft de single ook nog eens een remix gekregen van de populaire Nederlandse DJ Don Diablo. Op Spotify is het nummer bijna 26 miljoen keer geluisterd en werd het verkozen tot een van de honderd meest uplifting nummers ooit. Haar nieuwe single ‘Wild Horses’ is inmiddels ruim drie miljoen keer bekeken op YouTube.

Het beloven dan ook een prachtige avonden te worden in Utrecht en Tilburg. Een absolute aanrader voor iedereen met een voorliefde voor zowel de meer intiemere liedjes als voor grootse composities.

Foto: ©Dexter Reijsmeijer / Archief Maxazine

 

Deel: