De heren van de jonge Ierse folkband The Young Folk zijn momenteel in Nederland voor een reeks concerten om het nieuwe album ‘First Sign Of Morning’ voor het eerst live aan de fans te laten horen. Op donderdag 3 maart stonden de Ierse muzikanten in het Haagse Paard van Troje. De energieke heren werden landelijk bekend door hun bijdrage aan het programma Nick & Simon, the dream. Door dit programma hebben ze al een grote groep met fans opgebouwd.

TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7380 kopie

The Young Folk bestaat uit drie Ierse jongens, Anthony Furey (zang, gitaar), Paul Butler (zang, piano) en Tony McLoughlin (bas, mandoline). Tijdens de optredens worden ze muzikaal bijgestaan door Karl Hand (drums, percussie) en Alex Borwick (trombone, synthesizer) die als enige niet-Ier de groep vergezelt met zijn Nieuw-Zeelandse charmes.
TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7343 kopie

Op het nieuwe album ‘First Sign Of Morning’ staan voornamelijk persoonlijke nummers. Geschreven over situaties die Paul of Anthony meegemaakt hebben. Emotionele liedjes die op de cd erg rustig overkomen. Live komen de nummers daarentegen helemaal tot leven! Ondanks dat ze woensdag voor het eerst de nieuwe nummers live speelden in de Amsterdamse Melkweg klonk het al zeer vertrouwd, alsof ze de nummers al jaren spelen.

TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7368 kopie

Het publiek genoot

Het publiek dat zich bevond in de kleine zaal van het Paard van Troje dat nagenoeg uitverkocht was, genoot gedurende de hele avond van de heerlijke klanken en vrolijkheid van de energieke Ieren. Er werd gedanst, meegezongen en uiteraard mocht een biertje niet ontbreken.

TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7668 kopie

The Young Folk genoot

Niet alleen het publiek genoot zichtbaar, de jongens zelf hadden het ook erg naar hun zin op het podium. Zo werden er regelmatig grappen gemaakt en gelachen op het podium. Een opvallende uitspraak van zanger Anthony Furey was ‘Een echte muzikant drinkt thee, maar wisselt dit af met een glaasje whiskey’.

TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7473 kopie

Naast het gehele nieuwe album werden er ook nog vier oudere favorieten gespeeld waaronder ‘Biscuits’. De muzikale avond kwam intiem tot een einde. Anthony, Paul en Tony gingen tussen de fans staan en zongen daar à capella nog twee nummers.

Het Ierse gezelschap is zaterdag nog te zien in het Nijmeegse Doornroosje en spelen zondag in De Oosterpoort in Groningen.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl

TheYoungFolk-Paard-Dexter-Reijsmeijer-9G5A7587 kopie

Deel: