Op maandag 29 februari stond de Britse singer-songwriter Lianne La Havas in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam. In 2012 brak de zangeres door met haar debuutalbum ‘Is Your Love Big Enough?’. Vorig jaar kwam Lianne la Havas haar nieuwste album uit, ‘Blood’. Dit werd meteen een groot succes.

Op uitnodiging van Lianne zelf stond Tokio in haar voorprogramma. Tokio is een lange jongen, gezeten achter een keyboard en met een kleurrijk gewaad aan. Zijn elektronische muziek kwam ons in het begin van de avond tegemoet, ongrijpbaar en verrassend.

SR4A2416_LiannelaHavas

Het concert van La Havas was een staand concert; Iets wat je toch niet zo snel zou verwachten in het best wel chique Concertgebouw. Tegen de wand stonden nog een rij stoelen, en op het balkon stonden stoelen, maar dat was het dan ook. Chique gekleed in een mooi zwart jurkje en op blokhakken kwam Lianne het podium op. Ze was niet de enige die er goed uit zag; Ook het publiek zag er uit om door een ringetje te halen. Lianne kreeg haar gitaar aangereikt en speelde het eerste nummer ‘Green & Gold’ alleen op het podium. Pas vanaf het tweede nummer van de setlist kwam ook haar band achter haar het podium op.

SR4A2410_LiannelaHavas

Lianne La Havas speelde een reeks nummers van haar nieuwste album, maar ook van haar debuutalbum, waaronder ‘Is Your Love Big Enough?’, ‘What You Don’t Do’, ‘Lost & Found’ en ‘Tokyo’. Bij het nummer ‘Au Cinema’ improviseerde ze vlotjes het refrein van Pharrell’s ‘Happy’. Met een ander ‘vrolijk’ nummer ‘Forget’ sloot ze haar show in Amsterdam af. We werden vrolijk van haar mooie muziek!

Foto’s (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl

Deel: