Vorige week vrijdag was The Cool Quest te gast bij DWDD, waar bekend werd gemaakt dat er dit jaar 2 EP’s en een album van hun hand verschijnen. De nieuwe en eerste EP, genaamd ‘Pulsar’, verschijnt exclusief op vinyl op 16 april tijdens Record Store Day. De digitale release van ‘Pulsar’ is echter al op 5 maart. Op 15 april is de releaseparty van The Cool Quest in een uitverkocht Paradiso.

Met de release de nieuwste single ‘Heatwaves’, afkomstig van de ‘Pulsar’ EP, begint The Cool Quest tevens aan een nieuwe muzikale stap. De oplettende luisteraar hoort voor het eerst een gitaar in de sound van de Funky Hip Hop band en de saxofoon is verdwenen. ‘Pulsar’ zal dit jaar nog worden opgevolgd door de EP ‘Quasar’. Deze twee EP’s samen plus acht nieuwe nummers zullen eind van het jaar het album “Orbits the Eardrum” vormen.

In 2014 bracht The Cool Quest hun debuut album ‘Funkin’ Badass’ uit met daarop o.a. de single ‘Shine’. Deze single zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM, Radio 6 en was 5 keer te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor ‘beste groep’. Dit alles resulteerde in een volle agenda in 2015 met in totaal maar liefst 120 shows, waarvan 65 festivals, in binnen- en buitenland! The Cool Quest heeft hierdoor een sterke live reputatie gekregen dankzij hun dynamische en spannende shows. Op het moment toert de band door het land.

Live:
03/03 Mezz, Breda
05/06 That’s Live @ 3FM
12/03 De Piek, Vlissingen
19/03 Bird, Rotterdam
25/03 Neushoorn, Leeuwarden
26/03 Seabottom Jazz Festival, Lelystad
15/04 Paradiso, Amsterdam
05/05 Bevrijdingsfestival, Den Haag
05/05 Bevrijdingsfestival, Assen
07/05 Mama’s Pride, Geleen
31/07 Damaris Festival, Amsterdam

 

Deel: