Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Helemaal Melkweg

Concerttip zaterdag 27 februari: Helemaal Melkweg 

HELEMAAL MELKWEG is hét Melkweg-festival bij uitstek! Zwerf door het volledige gebouw en laat je verrassen door muziek, theater, film, comedy en fotografie. Met dit jaar onder meer optredens van:

Fresku

Het derde album ‘Nooit Meer Terug’ van rapper Fresku is een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Hij wisselt gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling – waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt.

Mala Vita

Mala Vita is terug! Na talloze omzwervingen langs de Europese podia, festivals heeft de band zich enkele jaren opgesloten in de studio met met Mario Caldato Jr (Beastie Boys) om te werken aan hun 4e album ‘So Far So Good’. Met dit laatste wapenfeit heeft de band een album afgeleverd vol krachtige songs die niet alleen doordrenkt zijn van de warmbloedige verhouding tussen rock en Zuid- en Oost-Europese folk, maar ook hun wortels vinden in de Amerikaans-Mexicaanse woestijn.

Blue Crime

Blue Crime is een experimenteel vierkoppig monster dat huist in een donkere bunker en vanuit daar een eigen universum van mysterieuze psychedelische moonpop creëert. Het soort vuige, dromerige muziek die zich laat inspireren door de magie die zich schuilhoudt in al het menselijke. In mei 2015 tourden ze door Oost- en Centraal Europa en een maand later verscheen ‘TYR’; zes bedwelmende liedjes op wit vinyl. 2016 belooft het jaar van Blue Crime te worden, met een optreden op Noorderslag, opnames van nieuw materiaal en buitenlandse tours.

Faut Haut

Er is een compleet eigen rijd- en draagbaar podium, licht en geluid. Ze staan zowel in als geheel los van de zaal. Samen met de nummers, zij als personen en de performance, hebben ze een verzameling aan elementen waarmee gespeeld wordt. Een compositiespel van contrasten, waarbij het experiment wordt aangegaan binnen de vierkante meters die gevuld of bespaard blijven.

Meer info en blokkenschema : www.melkweg.nl

 

 

Deel: