Zangeres Elske DeWall gaf donderdagavond een concert in Cultureel centrum De Molenberg in Delfzijl. De rasartiest vermaakte het publiek van de eerste tot de laatste muzieknoot. Enig minpuntje was dat de zaal niet tot de laatste plaats bezet was. Erg jammer, want de singer/songwriter verdient dat als geen ander.

Het was de derde keer dat Elske DeWall, afkomstig uit het Friese Veenwouden, te gast was in de havenplaats. Iemand die iets nauwkeuriger naar haar muziek luistert, kan de verhalen die haar songs herbergen moeiteloos navertellen. Krachtige melodieën worden afgewisseld met nummers vol emotie en een stem die de toehoorders op een ongekende manier raken. Met een fluwelen touch streelt ze de oren van haar fans.

ElskeDeWall (8)

Ook Delfzijl kreeg te maken met de ‘Velvet Soldier-tour’ die haar langs allerlei theaters brengt. De 30-jarige speelt tijdens de tour de songs van het gelijknamige album en mixt deze met nummers uit andere albums. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen, maar doet denken aan Miss Montreal. Het mooie van DeWall is echter dat ze een volledig eigen geluid weet te brengen. Een sound die eigenlijk met niets of niemand te vergelijken is en van haar alleen daarom al een uniek artiest maken.

ElskeDeWall (7)

Een van de meest aansprekende nummers van ‘Velvet Soldier’ is het nummer ‘Hercules’. Het vertelt het verhaal van een brief die haar zoon aan zijn opa schrijft. De pakkende boodschap is even kort als krachtig: “Ik ben er altijd voor je”.

ElskeDeWall (5)

Het laatste nummer dat in Delfzijl gespeeld werd was het nummer ‘Sing me Home’, een van de vele ballads die ‘Velvet Soldier’ telt. Het up tempo-nummer ‘Black Water’ is de eerste single die er van getrokken is. Misschien had DeWall er verstandiger aan gedaan om wat minder ballads op het album te zetten, maar feit blijft dat de Friezin je weet te raken. Een optreden van haar dwingt je eenvoudigweg tot luisteren…

Foto’s (c) Bianca Kiel, Maxazine.nl

ElskeDeWall (2)

Deel: