The Lumineers brengen op vrijdag 8 april hun nieuwe album ‘Cleopatra’ uit. De eerste single, getiteld ‘Ophelia’, verscheen vorige week. De band uit Denver staat op 29 april in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. Gisteren werd bekend dat The Lumineers op 5 mei optreden op het Bevrijdingsfestival in Groningen.

Na vier jaar zijn Wesley Schultz (zang/gitaar), Jeremiah Fraites (drums en mandoline) en celliste Neyla Pekarek terug met een nieuw album. ‘Cleopatra’ is de opvolger van het titelloze album dat drie Grammy-nominaties kreeg en wereldwijd meer dan drie miljoen keer werd verkocht. Dankzij de hitsingles ‘Ho Hey’ en ‘Stubborn Love’ tourde de Amerikaanse band maar liefst drie jaar de wereld rond. Die tijd ‘on the road’ gaf The Lumineers flink wat inspiratie voor ‘Cleopatra’.

Met behulp van producer Simone Felice (The Felice Brothers, The Avett Brothers) trok het drietal zich terug in een kleine opnamestudio in Rhinebeck. Daar boven op een heuvel vertaalden ze alle ervaringen van de afgelopen drie jaar naar nieuwe melodieuze, hartverwarmende en ontroerende nummers. In de typische Lumineers-folkstijl waar de band om bekend staat.

Deel: