Festival Vestrock heeft weer tien nieuwe namen toegevoegd aan hun line up:

  • Typhoon,’s lands baas’te rapper, die met zijn wervelende show al menig festival heeft  laten bouncen, behoeft nauwelijks introductie. Het album ‘Lobi Da Basi’ (2014) bezorgde hem zijn terecht verdiende doorbraak en leidde hem via Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz en tal van andere festivals nu naar Vestrock! Eind 2015 schrijft Typhoon het  thema lied ‘Niet Weglopen’ voor Serious Request, die 3FM Megahit wordt.
  • Nadat de sympathieke punkrock-‘n’-roll band John Coffey een lineaire zegetocht voerde langs de Nederlandse festivals, ving zanger David nonchalant een hem tijdens Pinkpop door een fan toegeworpen biertje, dronk het op en werd daarmee wereldnieuws. Een mooie kroon op het werk deze keihard werkende band, waar de tomeloze energie en het speelplezier vanaf spat. John Coffey verovert elke speelplek, of het in een klein zwetend clubje is of voor een uitzinnig festivalpubliek.
  • Haty Haty: Blaudzun elektronisch! Nadat Johannes Sigmond uitgroeide tot één van de grootste singer-songwriters van ons land besloot hij te gaan samenwerken met David Douglas. In het voorjaar brengen ze onder de naam Haty Haty hun plaat uit, waarvan we met ‘High As The Sun’ en ‘Parakeet’ al een bijzonder smakelijk voorproefje kregen. Sigmonds ijle stemgeluid blijkt een perfecte match te zijn aan de beats die hij samen met Douglas voortbrengt.
  • Eén van de beloftes voor 2016 is zonder twijfel Indian Askin. Deze jonge band mixt een retro Seventies sound met hedendaagse pop, en krijgt vergelijkingen met dEUS en Beck naar hun hoofd geslingerd. De single ‘Answers’ groeide uit tot een radiohit en met hun EP lossen ze alle verwachtingen in.
  • Het buzzt al een tijd rondom de 19-jarige rapper Sevn Alias. Vorig jaar trapte hij de deur van de Nederlandse hiphop scene in, gevolgd door samenwerkingen met de grote namen in de scene (met als hoogtepunt Ma3lish). 3voor12 noemde zijn show op Noorderslag “het absolute hoogtepunt” en zijn nieuwe album was meteen album van de week. Sevn Alias mag op Vestrock dus niet ontbreken.
  • De Rotterdamse rapformatie Broederliefde scoorde met hun debuut EP ‘Gevoelig Feestje’ een enorme hit, en met ‘Labanta’ (Kaapverdiaans voor “Sta Op en Feest!” veroverde deze vriendengroep uit Spangen clubs en festivalweides.
  • De Ierse band Cronin is in Europa nog volkomen onbekend, maar in eigen land hebben de muzikanten naam gemaakt en stonden op het podium met o.a. Kaiser Chiefs, Paul Weller en Pete Doherty. Als begeleidingsband van Shane MacGowan (The Pogues) toerden ze de wereld over, voorbereidend op hun debuutalbum dat medio in 2016 zal verschijnen. De eerste singles zijn indrukwekkend en roepen vergelijkingen op met Nick Cave en Tindersticks. Voor de allereerste keer op het vasteland: CRONIN!
  • Flyning Horseman uit Antwerpen heeft een uniek geluid, mede dankzij frontman Bert Dockx’s schaduwrijke teksten en gepassioneerde voordracht. Zet je schrap voor een portie complexe ritmes, broeierige sounds en onheilspellende wendingen. Met hun album ‘Night Is Long’ (2015) werden ze geroemd als “de beste nieuwe Belgische band sinds dEUS” (OOR). Hun shows zijn intense belevenissen die het publiek tot tranen toe kan roeren. Dat belooft wat voor Vestrock 2016.
  • Douglas Firs leverde met ‘The Long Answer Is No’ en ‘Shimmer & Glow’ twee albums af vol gloedvolle songs waarin hart en ziel op tafel worden gegooid, verpakt in muziek die een grote voorliefde verraadt voor country, pop en soul uit de VS van de late jaren 60 tot nu. Melancholisch? Zeker. Donker? Af en toe. Maar dan de duisternis van een zomernacht met fonkelende sterrenhemel bij een cabin in the woods waar het haardvuur gloeit, de muzikanten nog een glas inschenken en hun gitaar pakken voor het volgende nummer.
  • PEER is een jonge frisse indierockband. Stevig, catchy en met invloeden van Nirvana. Peer won het Zeeuws Vlaamse Steenworp, stond op Concert At Sea, in het voorprogramma van Jett Rebel en is de Zeeuwse beloftes van 2016! Komt dat zien!

Vestrock vindt dit jaar voor de zevende keer plaats op het eiland in het hart van het centrum in Hulst op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016. Op zondag 5 juni is er ook Vestrock Junior. Vestrock is een boutique festival, door bezoekers het festival van de vriendschap genoemd door de ontspannen sfeer. Het thema van Vestrock is Mixing Music, Art & Science. Ook dit jaar zullen bezoekers verrast worden met niet alleen een indrukwekkende muzikale line-up, maar ook met een educatief programma en theater in de Vestrock University, en bovendien met kunst op de Vestrock weide.

Deel: