23 December stond My Baby met de ‘Voodoo Électrique’ show in Paradiso Amsterdam. 2015 was een fantastisch jaar voor de band. En deze avond voelde aan als afsluiter van dat jaar, waarbij extra wordt uitgepakt.

Ze hebben meegewerkt aan het laatste album van Henny Vrienten en hebben ook in zijn voorprogramma gestaan. Ze hebben tweemaal als voorprogramma van Seasick Steve door Engeland getourd. In 2013 kwam het eerste album ‘My Baby Loves Voodoo’ uit. In 2015 gevolgd door ‘Shamanaid’.

My Baby

Daniel trapte de show af door een welkomstpraatje te houden, op een manier dat je direct waande bij een ritueel, waar uiteindelijk ‘My Baby’ bij wordt uitgenodigd. Zodra Cato ook op het podium was, werd het nummer `No Depression` ingezet. Achter de band op de muur van Paradiso werden visuals geprojecteerd, die samen met de muziek een trippy gevoel opleverden. Tijdens ‘6×2’ ruilde Cato de gitaar in voor een viool, terwijl Daniel de cigar box guitar bespeelde.

My Baby

Tijdens `Mad Mountain Thyme` deed Cato net als bij eerdere shows weer een erg lang en bijzonder zuivere uithaal. Dit leverde luid applaus op, en was ook het startsein voor het publiek om echt losser te worden. Na het nummer `Money man`, volgde een cover van Bob Dylan, `Masters of War`. Op de achtergrond worden onder andere beelden van B52 bommenwerpers geprojecteerd.

My Baby

Na het nummer `Uprising` kwamen er twee dansers het podium op. De muziek die te horen was tijdens de dans deed nog het meest denken aan een ritueel van een medicijnman. Daniel gebruikte bij dit nummer een balk waarmee een soort 1-snarige gitaar was gemaakt.

My Baby

Dit intermezzo ging over in het nummer `Juno Moneta`, gevolgd door `Seeing Red`. Bij ‘Seeing Red’ werd veel gebruik gemaakt van rood/blauw lichteffecten. Wat deed denken aan de albumcover van `Shamanaid`, en ook aan de bandfoto’s behorende bij dit album.

My Baby

Als toegift speelt de band ‘Leave For Good’. Hierbij kwamen de dansers die eerder op het podium waren weer terug, snel gevolgd door meer mensen. Sommigen hebben erg hun best gedaan op hun outfit. Uiteindelijk werden er ook mensen uit het publiek het podium op gehesen om mee te dansen.

My Baby

Het hele concert door viel op hoe close het samenspel is tussen de leden. Er was haast continu oogcontact, waarbij er ook hier en daar wel wat geïmproviseerd werd.

My Baby

Begin 2016 staat de band op Eurosonic Noorderslag. Hierna tourt de band door Australie & Nieuw Zeeland. Op tijd terug voor Where The Tild Things Are, gevolgd door aantal clubshows in Nederland.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Deel: